GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Kasım 2019 Cuma 15:20

Başkanlar zirvesinde genel sekreterler masası: Neler konuşuldu?

CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının toplantısı sürerken genel sekreterler de bir masanın etrafında toplantı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gökçe’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda önemli konuların masaya yatırıldığı öğrenildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) büyükşehir belediye başkanlarını ağırlarken diğer yandan genel sekreterler masası da kuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe’nin ev sahipliği yaptığı bu buluşmada önemli konulara değinildiği aktarıldı.  

Başkanların toplantısıyla paralel olarak gerçekleşen zirve başka bir salonda yapılırken genel sekreterlerin kriz ortamında yatırım ve tasarruf konularına değindikleri öğrenildi. Dil ve anlayış birliğinin önemine vurgu yapıldığı aktarılırken eşgüdümlü çalışmaya ayrı bir parantez açıldığı belirtildi.

Sürekli iş birliği ve koordinasyon mekanizmalarının kurulması gerektiği noktasında fikir birliğine varıldığı ifade edildi. İzmir başta olmak üzere deneyimi yüksek belediyelerin deneyimlerinin paylaşılması üzerinde durulduğu da aktarıldı.

Daha sonra genel sekretelerin başkanların toplantısına dahil olduğu kaydedildi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’den, ‘Genel sekreterler daha sık toplansın’ önerisi geldiği belirtildi. Başkanlar toplantısının öğleden sonraki kısmında genel sekreterler oturumunun özetinin istendiği aktarıldı. Genel Sekreter Gökçe’nin de bir özet yaptığı öğrenildi. Genel sekreterler arasındaki iletişimin ilerleyen süreçte devam edeceği paylaşıldı.