GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Ekim 2021 Salı 16:00

Başkanlar, Soyer’in kapısını çaldı: Biz de aynısını isteriz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde emsal artışının sadece Bayraklı için uygulanması kararının kabulü ilçe belediye başkanlarını harekete geçirdi. Karşıyaka, Konak, Bornova ve Karabağlar belediye başkanları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den görüşme talep etti. Başkanların aynı uygulamanın kendi ilçeleri için de geçerli olmasını isteyeceği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir depreminin ardından imar ve planlama konularında çalışma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi depremden en fazla etkilenen ilçe Bayraklı için önemli bir karara imza attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında sadece Bayraklı ile sınırlı kalmak koşuluyla parsel bazında dönüşüme yüzde 20, ada bazında dönüşüme yüzde 30 emsal artışı hakkı tanıyan önerge kabul edildi.

Kararın ardından gözler İzmir depreminde etkilenen Karşıyaka, Bornova ile birlikte diğer ilçelere de çevrildi. Bazı belediye başkanları Bayraklı için olan kararın genişletilmesi talebinde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den görüşme talep eden başkanlar kendi ilçelerinde ağır ve orta hasarlı binaların bulunduğunu anlattı.

KİMLER KATILACAK?
Başkan Soyer ile görüşme odasına Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur girecek. Başkanların ortak talebinin meseleye kentsel dönüşüm olarak bakılması yönünde olacağı öğrenildi. Başkanlar meclis kararının sadece bir ilçede uygulanmasının toplumda tartışmalara neden olacağını anlatacak.

Öte yandan İzmir depreminde Bayraklı ile birlikte en fazla hasar gören ilçelerin başında Karşıyaka yer alıyordu. Deprem sonrası bakanlığın verilerinde 100’ün üzerinde ağır ve orta hasarlı yapı bulunuyordu. Bornova’nın Bayraklı ile komşu mahallelerinde de yaşanan hasar sonrası dönüşüm çalışmaları başlatılmış, vatandaşlar meclislerden geçecek kararı beklemeye başlamıştı.

BAŞKAN SELVİTOPU'NDAN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili açıklama yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu toplantı talebinin kendisine Büyükşehir’den geldiğini söyledi. Selvitopu, “Büyükşehir başkanlık özel kalemden arandık ve Tunç Başkan'ın görüşmek istediğini söylediler. Ben de tamam dedim. Özel bir isteğim ve talebim olmadı. İçeriğini bile bilmiyorum. Gidip toplantıya katılacağım” dedi.