GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Nisan 2019 Cuma 11:23

Başkanlar Engin ve Batur düğmeye bastı: Narlıdere ve Konak’ta flaş değişiklikler!

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in bürokratik yapıda değişikliğe gittiği öğrenildi. Başkan yardımcısı, özel kalem, şirket müdürü atamalarını yapan Engin’in yanı sıra Konak Belediyesi Başkanlık koltuğuna oturan Abdül Batur’un ise Narlıdere’den bazı yakın çalışma arkadaşlarını beraberinde götürdüğü aktarıldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediye Başkanlığı’na 31 Mart yerel seçimleri sonrasında gelen Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ali Engin bürokratik yapıda değişikliğe gitmek için düğmeye bastı. Ayrıca 20 yıldır Narlıdere’yi yöneten Abdül Batur’un Konak Belediye Başkanlığı’nı kazanmasıyla da iki belediye arasında geçişler yaşandı.

NARLIDERE’DE DEĞİŞİKLİKLER…
Narlıdere Belediye Başkanı Engin’in siyasi başkan yardımcısı kullanmama kararı aldığı belirtildi. Tek başkan yardımcılığı görevine belediye bürokratlarından İsmail Ay’ın atandığı aktarıldı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevine Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın basın danışmanlığını yapan Can Özlü’nün getirildiği ifade edildi. Özlü’nün ayrıca belediyenin basın birimini de yöneteceği belirtildi. Belediye şirketi Narbel’e müdür olarak Çağrı Sofu’nun atandığı, Murat Dilşen’in de Özel Kalem Müdürü yapıldığı öğrenildi. Engin’in ayrıca, makam masasını ve makam aracını iptal ettiği belirtildi. Engin’in gelen konuklarla koltukta sohbet ettiği, makam aracı olarak kendi arabasını kullandığı ifade edildi. Engin’in göreve başlar başlamaz belediyedeki tüm işçilerle yüz yüze iletişim kurduğu ve tanıştığı öğrenildi.

KONAK’TA SON DURUM NEDİR?
Öte yandan 2019-2024 yılları arasında Konak Belediyesi’ni yönetecek olan Başkan Batur’un da basın danışmanı Erdinç Türkileri’yi, başkan yardımcısı Ulvi Dülger’i ve asistanı Sezgin Mutlu’yu mevcut görevleriyle yanında götürdüğü aktarıldı.

Konak Belediyesi’nin eski Başkan Sema Pekdaş’tan kalan mevcut yapısında herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtildi. Özel Kalem Müdürlüğü görevini Mehmet Yunak sürdürürken ilerleyen süreçte Batur’un değişiklikler için düğmeye basacağı aktarıldı.