GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Aralık 2019 Salı 12:58

Başkanın ‘ihale istedi’ dediği o isimden yanıt: İspat etsin, istifa ederim!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın ilçe kongresinde “benden çiçek ihalesi istedi” dediği Meclis Üyesi Levent Çağlarsu’dan tepki geldi. Çağlarsu, “İddiasını ispatlarsa istifa edeceğim. İspatlayamazsa belediye başkanlığını bıraksın. Kongrede herkesin içinde birçok kişiyi itham eden ve il başkanını sert sözlerle eleştiren belediye başkanı disipline gönderilmeli, ihraç edilmelidir” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gaziemir İlçesi’nde yapılan parti kongresinde Belediye Başkanı Halil Arda’nın kürsüden hakkında açıklamalarda bulunduğu ve “benden çiçek ihalesini istedi” dediği o isimden yanıt geldi.  Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi Levent Çağlarsu Arda’yı iddiasını ispat etmeye çağırdı.

Çağlarsu, “Belediye başkanı ilçe kongresinde çıkıp konuşmalar yaptı. Partinin yetkili organlarında gündeme gelmesi gereken konuları tek tek anlattı. Aynı zamanda beni ihale istemekle itham etti. Buradan açık ve net söylüyorum. Ne ben, ne çocuklarım ne de bir yakınım belediye başkanıyla bir ihale konusunu konuşmadık. Kimse belediyenin yaptığı çiçek ihalesini ya da başka bir işi bizde takip etmez. Ne yazık ki divan başkanının bile ‘artık yeter, sus’ dediği bir ortamda başkan dört kez aynı konuları gündeme getirdi. Belediye başkanı benim istediğimi söylediği ihale mevzunu açıklamak zorundadır. Aynı zamanda bu iddiasını ispatlamalıdır. Eğer ispatlarsa ve benim çiçek ihalesini istediğimi kanıtlarsa meclis üyeliği görevinden istifa edeceğim. Hodri meydan. İspatlayamazsa belediye başkanı o koltuktan ayrılmalı, istifa etmelidir. İnsanları karalamak, çamur atmak, bel altı vurmak bu kadar kolay mıdır? “ dedi.

Meclis Üyesi Çağlarsu, Belediye Başkanı Arda’nın disiplinsiz davrandığını söylerken, “Herkesin içinde il başkanının yüzüne baka baka sert sözler söyledi. İl başkanımızı da kendisine sahip çıkmamakla suçladı. Belediye başkanı disipline gönderilmeli hatta kesin olarak partiden ihraç edilmelidir” diye konuştu.

YÜCEL’DEN MÜDAHALE!
İlçe kongresinde yaşanan gerilimin ardından  İl Başkanı Deniz Yücel de CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan ve Belediye Başkanı Halil Arda’yı görüşme yapmak üzere il başkanlığına çağırdı. Yücel’in kongrede yaşadığı tatsız durum ile ilgili Arda’ya uyarılarda bulunması bekleniyor.

Ayrıca, ilçe kongresinde divan başkanı olan Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar’ın Başkan Arda’nın sözleri ve kongredeki ortamda gözlemledikleriyle ilgili genel merkeze rapor vereceği öğrenildi.

Öte yandan ilçe kongresinde yaptığı konuşmayla dikkatleri üzerine çeken Başkan Arda, kongrede seçimi kazanan İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın, CHP’li eski Meclis Üyesi Ali Kaya lehine devreye girdiğini söylemişti. İlçede atık kağıt toplama ihalesinin Kaya’nın şirketine verilmesi için Başkan Özkan’ın kendisini aradığını iddia etmişti.