GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Aralık 2022 Cumartesi 11:06

Başkanı koltuğundan etmişti… Mahkeme’den ‘yürütmeyi durdurma’ kararı!

Menderes’te Mustafa Kayalar’ın belediye başkanlığı görevinden alınmasına yol açan olayların başında gelen Von Resort Bien Perla Oteli inşaatının kaçak yapıların yıkımına başlanması süreci bir kez daha yargıda takıldı. İddialara göre otelin kaçak bölümlerinin yıkımı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı alındı
EGEDESONSÖZ- Menderes Belediyesi'ne yönelik ilçe başsavcılığınca yürütülen soruşturmada Özdere'de yapımı büyük ölçüde tamamlanan Von Resort Bien Perla Oteli iddiaların odağında yer almıştı. 

Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve CHP'li meclis üyesi Ertan Güleç, bu otelin kaçak bölümlerine göz yumma karşılığında rüşvet olarak bu şirketin Bodrum'da inşa ettiği villalardan aldıkları iddiası nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmış, otelin kaçak bölümünün büyüklüğünün 18 bin metrekareyi bulduğu iddialarının ardından Menderes Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak bölümlerin yıkılması için harekete geçmiş ancak firma yıkım kararı ile ilgili “yürütmeyi durdurma” kararı almıştı.

YIKIMA BAŞLANMIŞTI AMA…
Menderes Belediyesi ise mahkemenin verdiği karara itiraz etmiş ve üst mahkeme yıkım kararının uygulanmasına karar verdi. Alınan kararın ardından Menderes Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından otelin yıkım işlemlerine başlandığını açıklarken, alan ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

YARGI BİR KEZ DAHA ‘DUR’ DEDİ
Otelin 18 bin metrekare olduğu hesaplanan kaçak alanlarının yıkımına geçtiğimiz ay başlarken, başkanı görevden eden yıkım süreci bir kez daha durdurulduğu öğrenildi. Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan’ın şirketin yıkımla ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldırdığını açıkladığı iddia edilen alan ile ilgili belediyenden ‘durdurma’ kararına iptali yönünde itiraz edileceği de iddia edildi.