GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Temmuz 2022 Perşembe 17:06

Başkanı CİMER'e şikayet etmişti... Koltuğuna oturdu!

Menderes Belediyesi’nde ‘CİMER’ şikayetleri ile gündeme gelen Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın geçici süreyle görevden uzaklaştırılması sonrası başkanlık koltuğuna oturdu.

EGEDESONSÖZ - Menderes Belediyesi’nde yaşanan ‘yolsuzluk’ operasyonunun yankıları devam ediyor. Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın geçici süreyle görevden uzaklaştırılması ile başlayan süreçte yeni Başkan Vekili kim olacak sorusu sorulmaya başlanırken, dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz aylarda Mustafa Kayalar’ı iki ayrı defa Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet edilmişti. Şikayet eden isim ise Menderes Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve Birinci Başkan Vekili konumunda bulunan Gürsel Rüzgar olmuştu. Rüzgar'ın, Kayalar'ı şikayetlerine ise "kaçak yapılara göz yumduğu ve Gümüldür Atatürk Mahallesi Lebedos Caddesi üzerinde bulunan bir süpermarketin kaldırım işgali yapması" iddiaları konu olmuştu.

SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU
Kayalar'ın görevden alınmasının ardından başkanlık koltuğuna oturacak isim için seçim tarihi belli oldu. Başkanvekili seçimleri 18 Temmuz Pazartesi günü saat 14'te yapılacak.

SEÇİME KADAR KOLTUĞA RÜZGAR OTURACAK
Rüzgar, Birinci Başkan Vekilliği görevinden kaynaklı olarak seçim gerçekleşene kadar Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu öğrenildi. Rüzgar’ın ayrıca seçim sürecini de yönetmesi bekleniyor.