GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Nisan 2024 Perşembe 19:14

Başkan Zeyrek verdiği sözü tuttu: Manisa'da 2 ton su 1 TL!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in 31 Mart yerel seçimleri öncesi vaatlerinden olan ilk iki tonu suyun 1 TL olması MASKİ olağanüstü genel kurulunda görüşüldü. Söz konusu madde komisyona görüşülmek üzere havale edildi. Jet hızıyla yapılan komisyon toplantısının ardından karar alındı ve suyun ilk iki tonu 1 TL oldu.

MASKİ genel kurulu olağanüstü toplandı. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek başkanlık yaptı. 

Seçim öncesinde Ferdi Zeyrek'in en önemli vaatleri arasında yer alan suyun ilk iki tonunun 1 TL olması ve sonrasındaki aşamalarda da %30 indirimi kapsayan madde genel kurulda görüşüldü. 

Başkan Ferdi Zeyrek genel kurulda şu konuşmayı yaptı: 

Hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün halkımızın aile ekonomisine önemi bir katkı sağlayacak olan ilk 2 ton 1 TL sözümüzü yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum.  Aynı zamanda bir dayatma haline gelen kartlı sayaç uygulaması vatandaşlarımız için çileye dönüşmüştü. Bu uygulamaya siz değerli meclis üyelerimizin oyları ile son vereceğiz."

JET HIZIYLA KARAR ALDI
Söz konusu indirime AK Parti ve MHP grubunun temsilcileri de destek verdiler.  Daha sonra toplantıya kısa bir ara verilerek komisyonun toplanması sağlandı. 

Yapılan komisyon görüşmesinde suyun ilk iki tonunun 1 TL olması oy birliği ile resmen kabul edildi. Söz konusu karar 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak. (Manisahaberleri)