GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Kasım 2018 Cuma 14:58

Başkan Yücel'den Özkan iddialarına yanıt: Genel merkezi ben temsil ediyorum!

İl Başkanı Deniz Yücel, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın son dönemlerde örgüte müdahalede bulunduğunun ve bu durumun örgütte rahatsızlık yarattığının iddia edilmesinin ardından, “Bu tip toplantıların il başkanlığının öncülüğünde yapılmasının doğru olduğunu Tuncay Bey ile paylaştık. Tuncay Bey bizim milletvekilimiz ve genel başkan yardımcımız. Ancak burada genel başkanımızı ve genel merkezi temsil eden il başkanı ve yönetimidir. Bu tip organizasyonlarda örgütün hassasiyetine dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın iki gün arayla örgütle gerçekleştirdiği toplantılar sonrasında konuşan İş Başkanı Yücel önemli mesajlar verdi.

TUNCAY BEY GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ ANCAK GENEL BAŞKANI VE GENEL MERKEZİ BEN TEMSİL EDİYORUM!
İzmir’de yapılan ilçe başkanları zirvesi sonrasında açıklama yapan Başkan Yücel, Özkan’ın son günlerde örgüte müdahalede bulunmasının rahatsızlık yarattığı yönündeki iddialar üzerinden, “Bu tip toplantıların il başkanlığının öncülüğünde yapılmasının doğru olduğunu Tuncay Bey ile paylaştık. Çünkü farklı algılanabiliyor. Ama bu davet iyi niyetli ve samimi bir davet... O yüzden tüm ilçe başkanlarımıza katılmaları konusunda da gerekli uyarıyı yaptım. Tuncay Bey bizim milletvekilimiz ve genel başkan yardımcımız. Ancak burada genel başkanımızı ve genel merkezi temsil eden il başkanı ve yönetimidir. Bizim bu konuda bir kafa karışıklığımız ya da tereddüdümüz yok, onun da olduğunu düşünmüyoruz. Ancak bu tip organizasyonlarda örgütün hassasiyetine dikkat etmemiz gerekiyor. Örgütümüzün başarısı için, bu hedefe ulaşmak için gereken her türlü çalışmayı yapacağız. Basın ve halkla ilişkilerden sorumlu olsa dahi bizim genel başkan yardımcımız ve milletvekilimiz” dedi.

ÖN SEÇİM YOK, EĞİLİM YOKLAMASI OLABİLİR!
Örgütte en çok tartışılan konular arasında olan aday belirleme yöntemlerine dair konuşan Yücel, “Hakim denetiminde ön seçime seçimlere kısa süre kaldığı için sıcak bakmıyoruz. Ama ilçelerde eğilim yoklamasına daha sıcak bakıyoruz” açıklamasını yaptı.

8 İLÇEDE ADAYIN ERKEN AÇIKLANMASI GEREKİYOR
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile olan görüşmesinde isim konuşmadığını ifade eden Yücel, 2014 yılında kaybedilen 8 ilçeye ise ayrı bir parantez açtığını aktardı. Yücel, “Ben isim önermedim. İlçelerin yapısı, mevcut durum seçim sonuçlarını karşılaştırarak bir takım tespitler yaptım. Kaybedilme nedenlerini tespit ettim, bu hataların tekrarlanmaması gerektiğini hatırlattım. Genel merkez il ve ilçelerde bulunan iletişim eksikliğinden kaynaklandı bu durum... Biz bu ilçelerin hepsinde seçimi kazanacağız. Bu ilçelerde adayın erken açıklanması gerektiğinin altını çizdik” ifadelerini kullandı.

SADECE 3 İSİM KATILMIŞTI
Özkan’ın önceki gün Ankara’da gerçekleştirdiği milletvekilleri toplantısına ise sadece 3 isim katıldı. Başkent zirvesinde Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır ve Bedri Serter yer aldı.