GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Kasım 2018 Cuma 16:40

Başkan Yücel’den örgüte uyarı: Haftada bir genel başkanın kapısını aşındırmak yanlış!

İzmir İl Başkanı Yücel, ilçe başkanları toplantısı sonrasında açıklama yaptı ve “Adayların belirleneceği bir süreçte haftada bir genel merkez ziyaretleri yapılması farklı algılanabiliyor. Bu konuda ilçe başkanlarımızı uyardık. Gerekmediği takdirde gidilmesi yanlış. Burada genel başkanı temsil eden il başkanıdır, il yönetimidir. İhtiyaç olmadıkça Ankara’ya gidip görüşme yapılması, böyle bir dönemde bu sıklıkla ziyaretlerin yapılmasının doğru olmadığını hatırlattık. Henüz yöntem belli değilken, aday adaylarının genel başkanımızın kapısını aşındırmaları bizim doğru bulduğumuz bir şey değil” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Parti bir yandan 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlere hazırlanırken diğer taraftan ise aday adaylıkları noktasında hareketlilik yaşıyor. İl Başkanı Yücel süreçte Ankara temaslarında bulunurken ilçe örgütlerinin talep, öneri ve düşüncelerini de dinliyor. Yücel, ilçe başkanlarıyla gerçekleşen toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

KİMSE PARTİMİZE ZARAR VERECEK BİR SÖYLEMDE OLMASIN
Yücel, “Genel merkezde yaptığımız görüşmeler ile ilgili kendilerini bilgilendirdik. Aday belirleme süreci ve yöntemi ile ilgili fikir alış verişinde bulunduk. Aday adaylarının, diğer aday adayları ve mevcut belediye başkanları ile partimize zarar verecek bir eylem ve söylem içerinde olmamaları için gerekli çalışmaları yapmaları, gerekli önlem ve tedbirleri almaları için ilçe başkanların hatırlatma yaptık. Yarın 10 Kasım… Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıl dönümü. Bununla ilgili bilgi verdik” dedi.GEREKLİ UYARILARDA BULUNDUK!
Yücel, “Her ilçe başkanından kendi ilçeleri ile ilgili görüş ve önerileri aldık. Biz de görüş ve önerilerimizi hazırlayarak genel merkeze iletiyoruz. Tüm ilçe başkanlarımıza aday adaylarına eşit mesafede olmaları, tarafsızlıklarını korumalarını için hatırlatmalarda bulunduk. Şu an başkanlıklar noktasında 265 aday adayımız var. Bunlardan 30’u aday gösterilecek. Geriye kalanların seçim çalışmalarına katılmalarını, aktif şekilde, inanarak, sahiplenerek, partiyi başarıya taşımak için bu sürece aktif şekilde dahil olmaları için gerekli iletişim ve koordinasyonu şimdiden kurmaları konusunda bilgi verdik. Gerekli çalışmaları yapmaları konusunda uyarılarda bulunduk. Ancak bunun partiyi başarıya taşıması için önemli olduğu konusunda hatırlatmalar yaptık” açıklamasında bulundu.

HAFTADA BİR GENEL MERKEZE GİTMEK DOĞRU DEĞİL
Genel merkeze giden ilçe başkanlarımız, genel başkanımızla genel başkan yardımcılarımızla görüşme yapan ilçe başkanlarımız bu konuda bize bilgi veriyorlar ancak adayların belirleneceği bir süreçte haftada bir genel merkez ziyaretleri yapılması farklı algılanabiliyor. Bu konuda ilçe başkanlarımızı uyardık. Gerekmediği takdirde gidilmesi yanlış. Elbette genel başkanımızla genel başkan yardımcılarımızla bir araya gelmek ilçe başkanlarımızın da hakkı. Aday adaylarının da hakkı. Ama burada genel başkanı temsil eden il başkanıdır il yönetimidir. Gerekmedikçe, ihtiyaç olmadıkça, biz çözüm ürettiğimiz sürece Ankara’ya gidip görüşme yapılması, örgütte farklı algılanabiliyor. Böyle bir dönemde bu sıklıkla ziyaretlerin yapılmasının doğru olmadığını hatırlattık. Henüz yöntem bile belli değilken, aday adaylarının gidip genel başkanımızın kapısını aşındırmaları bizim doğru bulduğumuz bir şey değil. Öncelikle bir ilçede belediye başkan aday adayı olan bir arkadaşımızın öncelikle kapısını çalacağı yer ilçe başkanlığı sonra il başkanlığıdır. Burada bir sorun yaşıyorsa sonra genel merkez olmalı. Bu konuda da gerekli hatırlatmaları yaptık” ifadelerini kullandı.