GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Nisan 2019 Cuma 13:23

Başkan Yücel’den ilçe başkanlarına talimat: En düşük oy aldığımız sandıklara gidin!

İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarıyla bir araya gelirken toplantı 2 saat sürdü. Örgütün kendi içinde 31 Mart yerel seçimleri noktasında öz eleştiri yaptığı ifade edildi ve yeni süreçte izlenecek yol haritası netleştirildi. Başkan Yücel, “İlçe başkanlarımıza, en düşük oy aldığımız mahalle ve sandıklardan başlayarak seçmenimize gerekli ziyaretleri yapmalarını söyledim” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. 2 saatlik toplantının ardından açıklamalarda bulunan Yücel konuşulanlar hakkında bilgi verdi.

31 Mart yerel seçimlerinin bir muhasebesinin yapıldığı toplantıya ilişkin açıklama yapan Yücel, “31 Mart yerel seçimleri sonrasında ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Bir değerlendirme yaptık. Gerek büyükşehir gerek ilçelerle ilgili konuştuk. İlçe başkanlarımızdan kendi ilçelerindeki seçim sonuçlarıyla ilgili ayrıntılı raporları istedik. Önümüzdeki günlerde bizlere iletecekler. Biliyorsunuz bazı belediyelerimizde meclis toplantıları yapıldı. Yapmayan birkaç ilçe kaldı. Büyükşehir Belediyesi de önümüzdeki Pazartesi günü yapacak. Önümüzdeki günlerde belediye başkanlarımızla da bir araya geleceğiz. Özeleştirimizi yaptıktan sonra bundan sonraki süreçte İzmir’e, ilçelerimize nasıl daha iyi hizmet verebiliriz, bunları masaya yatıracağız. Kaldığımız yerden çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

İLÇE BAŞKANLARINA TALİMAT: EN DÜŞÜK OY ALDIĞIMIZ SANDIKLARA GİDİN!
İlçe başkanlarına verdiği talimatlar hakkında konuşan Yücel, “İlçe başkanlarımıza, en düşük oy aldığımız mahalle ve sandıklardan başlayarak seçmenimize gerekli ziyaretleri yapmalarını söyledim. İzmir’de bize bu başarıyı getiren gerek seçmenimizle gerek de bize destek veren İzmirlilere gerekli ziyaretlerin yapılması noktasında talimatları verdik. Teşekkür ziyaretleri yapılmasını söyledik” açıklamasını yaptı.

DANIŞMA KURULU TOPLANTILARI BAŞLIYOR
Yücel ayrıca ilerleyen süreçte danışma kurulu toplantılarının start alacağını ifade ederken, “Önümüzdeki günlerde danışma kurulu toplantılarımız gerçekleşecek. İlçelerde olacak daha sonra il danışma kurulunu toplayacağız. İlçe başkanlarımızdan raporlar geldikten sonra biz de il başkanlığı olarak genel bir raporu genel merkeze sunacağız” diye konuştu.

BERGAMA’YI KAYBETMİŞ OLMAK SEVİNCİMİZİ BURKUYOR
Kaybedilen ilçelere dair konuşurken Bergama özelinde detaylı açıklama yapan Yücel, “Kaybedilen ilçelerde seçim sonuçlarının neden bu şekilde cereyan ettiğini inceleyeceğiz. Bergama’da seçimler her zaman zor geçer. 2014’te de 2009’da da böyleydi. Açıkçası Bergama’yı kaybetmiş olmak sevincimizi biraz buruk yaşamamıza neden oluyor. Elimizdeki veriler bu şekilde değildi. Seçimlere az bir zaman kala yapılan çalışmaların verimli olmaması, kararsız seçmenin kazanılamaması olabilir. Kaybedilen ilçelerde adaylardan da gerekli raporları alacağız. Çözüm yolları bulacağız” dedi.  

GEÇME TALEPLERİ VE NİYETLERİ VAR
Kiraz’da AK Parti’nin ardından seçimi ikinci sırada bitiren DSP’nin kazandığı 6 meclis üyesinin ilerleyen günlerde partilerine döneceğini söyleyen Yücel, “Kiraz’daki süreç bilgimiz dahilinde... Öyle bir gelişme var. Henüz partimize geçmediler ama partimize geçme konusunda bir talepleri ve niyetleri var” açıklamasını yaptı.

ADAY BELİRLEME SÜRECİ ÜZERİNDEN GENEL MERKEZE TEPKİ
Ayrıca toplantının basına kapalı bölümünde bazı ilçe başkanlarının belediye başkan adayı belirleme sürecinde genel merkezin tutumuna yönelik eleştiriler getirdikleri öğrenildi.