GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ağustos 2019 Cumartesi 15:19

Başkan Yücel’den Diyanet’e tepki: Başkan istifa etmeli!

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıldönümüne denk gelen Cuma Günü için hazırlanan hutbede Atatürk’ün hiç yer almaması tepki topladı. CHP İzmir İl Başkanı Yücel, “30 Ağustos’ta Atatürk'ü anmanız için illa bir darbe girişimi mi olması gerek? Sıkıştığınızda gölgesine sığındığınız o eşsiz lider olmasaydı, bugün siz de yoktunuz. Diyanet İşleri Başkanı derhal özür dilemeli ya da istifa etmelidir” dedi.

EGEDESONSÖZ- Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 30 Ağustos Cuma günü için hazırladığı hutbede Zafer Bayramı’na değinildi fakat metinde Atatürk’e yer verilmedi. Bu durum sosyal medyada ve kamuoyunda tepki çekti. Tartışmalar için açıklamalar yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel net ifadeler kullandı.

İl Başkanı Yücel, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı istifaya davet etti ve “Diyanet 10,5 milyar TL'lik bütçesiyle, "Oruçluyken sakız çiğnesem orucum bozulur mu? Baldıza yan baksam günah olur mu? Dört eş alsam helal mi?" gibi inancımızla ve aklımızla dalga geçen sorulara cevap versin diye kurulmadı. Kurucusuna ihanet etsin diye de kurulmadı! 30 Ağustos’ta Atatürk'ü anmanız için illa bir darbe girişimi mi olması gerek? Sıkıştığınızda gölgesine sığındığınız o eşsiz lider olmasaydı, bugün siz de yoktunuz. Milleti birbirine düşürmekten, dinimizi istismar etmekten, Atamıza ihanetten vazgeçin! Diyanet İşleri Başkanı derhal özür dilemeli ya da istifa etmelidir” dedi.