GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Ağustos 2019 Cuma 18:38

Başkan Yücel başkanları topladı, mesajı verdi: Yeni süreçte hassas davranacaklar!

İl Başkanı Yücel, belediye başkanları zirvesi sonrasında, “Belediye başkanlarımız da insandır. Eğer bir hata varsa bunlar düzeltilmiştir ve düzeltilmektedir. Hatadan dönmez fazilettir, erdemdir. Bu konuda belediye başkanlarımızla bundan sonraki süreçte daha hassas davranacakları konusunda bir fikir birliği oluşturduk” dedi. 

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanları bir araya geldi. 

Son günlerde CHP’li belediye başkanlarının gerçekleştirdiği atamalar ve görevlendirmelerin tartışılıyor olması sebebiyle İl Başkanı Yücel’in organize ettiği toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. 

Zirve öncesinde İl Başkanı Yücel’in başkanlara göreve getirmeler noktasında liyakat vurgusu yapacağı, yakınlık ve akrabalık ilişkisi üzerinden ise uyarılarda bulunması bekleniyordu. 

Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Yücel net ifadeler kullandı.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA KARŞI SİSTEMLİ VE PLANLI BİR SALDIRI VAR
Yücel, “Son dönemde CHP’li belediye başkanlarına karşı sistemli ve planlı bir saldırı ve yıpratma politikası olduğunu görüyoruz. Gerek yandaş basın üzerinden gerek sosyal medya üzerinden… CHP’nin politikalarıyla bağdaşmayan veya münferit sayılabilecek bir takım hatalar ve yanlışlar olmuş olabilir. Partimizin politikaları bellidir. Genel başkanımızın son dönemde açıklamış olduğu, belediyelerimizin dikkat etmesi gereken 7 temel ilkeye ters düşen bir durum varsa bunlar bireysel ve münferit olaylardır. Bu konuda parti olarak gerekli müdahaleleri yaptık. Hem İzmir il başkanlığı olarak hem de genel merkez olarak yaptık” dedi. 

HATADAN DÖNMEK FAZİLETTİR!
“İnsanlar hata yapabilir” diyerek sözlerini sürdüren Yücel, “Belediye başkanlarımız da insandır. Eğer bir hata varsa bunlar düzeltilmiştir ve düzeltilmektedir. Hatadan dönmez fazilettir, erdemdir. Bu konuda belediye başkanlarımızla bundan sonraki süreçte daha hassas davranacakları konusunda bir fikir birliği oluşturduk. Biz CHP olarak halkımızın ve milletimizin emrindeyiz. Halkımızın ve milletimizin eleştirileri, tepkileri, hassasiyetleri başımızın üzerindedir. Ancak kendi damadını hazinenin başına atayan, kendi kızını Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı kadrosuna alıp on binlerce lira maaş veren ve benzer uygulamalar yapan zihniyetin CHP’yi bu konuda eleştirmeye hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.