GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
7 Şubat 2023 Salı 11:15

Başkan Yorgancılar ‘aynısını İzmir’de yaşadık’ dedi, isyan etti: Beyin var ama akıl yok!

Ege Bölge Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından binaların yapımında kullanılan malzemelerin çalındığına vurgu yaparak “Deprem felaketinin sebebi çok açık. Aynısını İzmir’de yaşadık” diyerek isyan etti.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Türkiye derin acı yaşıyor. Yıkımın yoğun yaşandığı 10 ilde adeta zamanla yarışılıyor.

Depremde yıkımı tetikleyen en önemli faktörlerden birisi de binaların sağlamlığı konusu…

30 Ekim 2020’de, Ege Denizi’nde yaşanan depremin ardından ortaya çıkan bilirkişi raporlarında binaların yıkılma nedeninin standartlara uygun olmayan malzeme ve projelendirme hatalarından kaynaklandığı ve kullanılan betonun düşük kalitede olduğu ifade edilmişti.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise binalarda çimentodan çalan, kolon kesen müteahhitler olduğuna dikkat çekti.  10 ilde binlerce kişinin hayatını kaybettiği deprem felaketinin ardından isyan eden Yorgancılar “Beyin herkeste var ama akıl yok kolon kesen mi ararsın çimento demirden çalan mı sonuç bu günah bu insanlara” ifadelerini kullandı.

Başkan Yorgancılar, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada “Felaketin yaşandığı andan beri televizyonlarda da takip ediyoruz. O bölgede iş dünyası ile de dostlarımızla da temastayız. Binalarının yıkılma sebebinin nedeni belli. Çimentodan demirden çalınıyor. Aynı durum İzmir’de de yaşandı” dedi.