GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Temmuz 2016 Çarşamba 13:16

Başkan yeni tanıtım vizyonunu açıkladı: İzmir'e doyamazsınız!

Başkan Aziz Kocaoğlu kentin tanıtımı ve yeni reklam kampanyası ile ilgili bilgi verdi. Kocaoğlu, “Tamamen yerli iç turizme yönelik ‘İzmir’e doyamazsınız’ sloganı ile yola çıkıyoruz” dedi. Kocaoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları, katı atık tesisi ve sahil yolu projesini de değerlendirdi.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ramazan Bayramı nedeniyle basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Kocaoğlu kentin tanıtımından, kentsel dönüşüme, katı atık tesisinden yeni sahil yolu alt geçit projesine kadar birçok konuda açıklama yaptı. Kocaoğlu, yeni Vali Erol Ayyıldız ile ilişkisi için ise, ”Şimdilik iyi gidiyoruz” yorumunda bulundu. 

YENİ KAMPANYA GELİYOR
Başkan Kocaoğlu, başkanlığını devraldığı İzmir Tanıtım Vakfı’ndaki son çalışmalar ve gelişmeler hakkında bilgi verdi. İzmir’in yaz dönemi ve Kurban Bayramı tatiline yönelik yeni tanıtım vizyonu ile yola çıkacağını anlatan Kocaoğlu, “Turizm krizinden sonra İzmir Turizm Tanıtım Vakfı'nın yönetim kuruluna seçildik. Oturduk, arkadaşlarla beraber bir tanıtım kampanyası yapalım dedik .2 aylık süreyle. Onun çalışmaları yapıldı. Biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İZTAV'a bu senelik 3 milyon lir para meclisten aktardık. Valilik'in de onayıyla bu oldu. Kampanya bayramdan sonra başlıyor. Tamamen yurtiçinde olacak. İZKA yurtdışında, İZTAV yurt içinde çalışıyor. Reklam filmleri var. Tema, 'İzmir'de sanat doyarsınız ama İzmir'e doyamazsınız. Tarih, doğa, deniz, lezzete doyarsınız İzmir'e doyamazsınız kampanyası olacak. İç turizme yönelik çalışacağız” dedi. 

YAŞAYIP GÖRECEĞİZ
Başkan Kocaoğlu, Uzundere’de iki kez ihalesine çıkılan fakat müteahhitlerin girmediği yeni kentsel dönüşüm projesi ile ilgili de konuştu. Başkan Kocaoğlu, “ Yeniden ihale kararı alındı. Yaşayıp göreceğiz girecekler mi girmeyecekler mi? Ben müteahhit olsam girerim. Para da kazanırım. Ellerinin rahatlaması lazım, zaman problemlerinin olmaması lazım.  Bunun için süreyi uzattık. Bu proje bizim ülkemize kentsel dönüşümün nasıl yapılacağını gösterecek. Çok iyi bir noktadayız. Çünkü biz sistemi kurguladık. Felsefeyi oturttuk, yüzde 100 uzlaşmaya ulaştık. Modeli koyduk, bu modelde kimsenin başı ağrımıyor. Müteahhiti de koruyan belediye, vatandaşı da koruyan belediye. Önemli olan sistem, çözüm yolu. Müteahhit orayı yüksek görüyor, bütün altyapıları biz yapıyoruz. Aslında hak sahipleri için öngörülen yüzde 48 oranı var. Ondan yüzde 10 daha aşağı. Altyapıyı, çevre düzenlemesini belediye yapacak. Müteahhitten bunun için bir maliyet çıkmayacak” diye konuştu.

PARA DOLGUYA GİTTİ
Kocaoğlu, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda yapımı süren karayolu alt geçidi ve çevre düzenlemesi projesinde yüklenici firmanın sorun yaşamadığını, aksine işlerin bayramdan sonra tekrar hızlanacağını söyledi. Kocaoğlu, “ Projede, öngörülmeyen dolgu çıktı. Trafiğin aksamaması için, herhangi bir afet anında. Biz oraya, sahile dolgu yapmasaydık, sahil bulvarı yaşanmaz hale gelecekti . Yol 3 şeritten bir şeride düşecekti. Dolguyu firma yaptı. Paranın bir kısmı dolguya gitti. Yeni ihaleyle birlikte hızlanacak. İkinci bir ihale ile işleri tamamlayacağız” dedi.

ELİMİZ YÜREĞİMİZDE
Başkan Kocaoğlu, Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi için ise, “Mahkeme kararını bekliyoruz. Bize göre bulunabilecek en iyi yer. Yargı sürecindeki konuya diyecek bir şeyimiz yok. Elimizi yüreğimize koyup bekliyoruz. İnşallah lehte sonuçlanır, o problemi de çözeriz” diye konuştu. 

ŞİMDİLİK İYİYİZ
Kocaoğlu, valiler kararnamesi ile Aydın’dan İzmir’e atanan yeni vali Erol Ayyıldız ile aralarındaki durumu anlattı. Kocaoğlu, “Bir şey diyemem. Şuanda iyiyiz. Karşı karşıya gelmeyiz inşallah. Kendimiz için, İzmir için de olmayacak bir şey istememiz söz konusu değil. İzmirlinin kentlinin hakkını arıyoruz. Tek yaptığımız şey bu. Vali de böyle. Bir problem yaşayacağımızı sanmıyorum” ifadelerini kullandı.