GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Aralık 2017 Perşembe 09:12

Başkan Uğurlu çok sert konuştu: Bunun adı ihanet olur!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Uğurlu, merkezdeki sanayi sitelerinin sınırları içinde bulunan Lojistik Köy’e taşınmasıne ilişkin “Büyükşehir Belediyesi bunun karşılığında en az 100 bin kişilik alanı imar açmazsa bu işe karşı çıkarım. İzmir’in sanayi sitelerini Kemalpaşa’ya getirmek ihanet olur" dedi.

EGEDESONSÖZ- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “Üretim Reformu” kapsamında kent merkezlerinde kalan küçük ve orta ölçekli sanayi sitelerinin şehir merkezlerinin dışına taşınmasıyla ilgili çalışmalar sürerken İzmir için ortaya çıkan formüle ilk tepki geldi. Konak ve Bornova sınırları içinde bulunan 1-2 ve 3. Sanayi sitelerinin Kemalpaşa İlçesi’ne taşınması fikrine Belediye Başkanı Arif Uğurlu karşı çıktı. Hükümetin İzmir’e yönelik başlattığı  35 Proje arasında yer alan “Lojistik Köy’ün” bir kısmının bu iş için ayrılmasına AK Partili Başkan Uğurlu şartlı ‘evet’ diyeceğini açıkladı.

İZMİR'DE SANAYİ SİTELERİ TAŞINIYOR... O İLÇEDE YER BULUNDU!

Egedesonsöz’e konuşan Başkan Uğurlu, “İlçemizde stok konut alanı yok. Bugün itibariyle Kemalpaşa’daki sanayi tesislerine İzmir’den 35 bin kişi gidip geliyor. Nüfusumuz dışında bu insanlar sürekli ilçemizde bulunuyorlar. Ayrıca sanayi alanı dolduğunda ve fabrikalar 5-10 yıl içinde tamamen bitirildiğinde ek olarak 10 bin kişi daha gelecek. Ayrıca lojistik köy tamamlandığında artı olarak 5 bin kişi gelecek. Şimdi siz en kötü ihtimalde buraya küçük sanayi sitelerini de getirirseniz 10 bine yakın kişi daha eklenecek. Tamamı hesapladığınızda acil olarak 50 bin kişilik, aileleriyle hesapladığınızda 200 bin kişilik ihtiyaç meydana gelecek. Biz, mantıklı bir talepte bulunuyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmaları yapsın, tarım alanlarının olmadığı, çorak yerleri belirlesin ve buraları imara açsın istiyoruz. Eğer Büyükşehir, sanayi sitelerini getirirken burada en az 100 bin kişinin konaklayabileceği konut alanını imara açmazsa karşı çıkarız. Bu işin durdurulması için ne gerekiyorsa yaparım. Belediye olarak dava da açarız. Bu talebimizi yerine getirmeden küçük sanayi sitelerini biraya kurmak Kemalpaşa’ya ihanet olur. Bu ihaneti yapanlar da gereken hesabı verir” dedi.

KİRAZ BAHÇELERİNE RAZIYIZ
Başkan Uğurlu, bakanlığın projesine karşı olmadıklarını belirtirken şehir merkezlerinde sanayi alanlarının bulunmasının da bu çağda doğru olmadığını söyledi. Uğurlu, “Ben Kemalpaşa’nın belediye başkanıyım. Vatandaşlarımız hakkını, hukukunu korumam için beni bu göreve getirdi. Ben de ne gerekiyorsa yapacağım. Bornova’nın, Konak’ın pisliğini, artıklarını ilçemde istemiyorum. Bu işe maddi kazanç olarak bakılırsa yanlış yapılır. Sanayi sitelerinden kalan değerli yerleri ticari olarak yüksek paralara satacaksınız sonra da ‘Kemalpaşa kabul etsin’ diyeceksiniz. Kimse kusura bakmasın.  Buna asla müsaade etmem. Sanayi alanlarında vatandaşımın zorlanmasına göz yumamam. Kemalpaşa’nın kiraz bahçelerinde, mis gibi doğal havasında yaşamı sürdürmeye razıyız” diye konuştu.

KİMSE ARKADAN DOLANMASIN
Uğurlu, açıklamalarda bulunan İzmir Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan ve ekibine de gerekeni söylediğini belirtirken, “Yanıma geldiklerinde, benden isteklerde bulunduklarında onlara ‘Büyükşehir’e gidin yeni konut alanları belirlerse kabul ederim, bunu iletin’ dedim. Halen daha aynı noktadayım. Arkadan dolaşılmasına, farklı noktalardan bu tavrın aşılmaya çalışılmasına da karşı çıkarım. O zaman ne gerekiyorsa yapar hem şahsen hem de belediye tüzel kişiliği olarak bu işin olmaması için ne gerekiyorsa yaparım” ifadelerini kullandı.

NASIL OLACAK?
Küçük sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması konusunda İzmir’de 1-2 ve 3. Sanayi sitelerinde bulunan 2 binin üzerindeki işletmenin Kemalpaşa’ya taşınılması planlanıyor. Burada Lojistik Köy’ün yanında bulunan 1 milyon metrekare alanda sanayi sitelerinin binaları dışında okul, cami ve sosyal merkezler de düşünülüyor. Şehir merkezinde faaliyet gösteren oto sanayicilerinin dışında yan sanayi kuruluşları için de alanlar planlanıyor. İlk etapta bölgeye 2 bin 400 dükkan yapılması planlanıyor. Ve dükkanların büyüklüğü mevcutların 3-4 katı olarak inşa edilmesi düşünülüyor. Buraya geçecek olan işletmelerin yeni yerlerine uzun vadeli kredi imkanı sunulması hedefleniyor.  Ayrıca, taşınılan merkezdeki alanların kentsel dönüşüm vasıtasıyla ticaret-konut imarına dönüştürülmesi bekleniyor.