GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Temmuz 2021 Pazar 11:20

Başkan Tunç Soyer: 2 stat yaptık 3'üncüyü de yaparız

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun, Karşıyaka Stadı arazini İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devretme kararını değerlendiren Başkan Soyer, "İzmir'e iki stat kazandırmış Büyükşehir Belediyesi, pekala üçüncü stadı da yapar" dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül 2017'de Alsancak ve Göztepe stadı ile birlikte temeli atılan Karşıyaka Stadı'nın yapımı yılan hikayesine döndü. Dün İzmir'de İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın da katıldığı, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, KSK Başkanı Turgay Büyükkarcı ve İZVAK Başkanı Ali Erten'in de yer aldığı toplantıda, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, stat arazisini İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devretme kararı aldığını açıkladı.

-BAKANLIK 'YOKUM' DEDİ... KARŞIYAKA STADI'NI BÜYÜKŞEHİR YAPACAK!

BORNOVA VE TİRE STATLARI, BÜYÜKŞEHİR'İN ESERİ

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısı için Antalya'da bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer devir işlemleri ile ilgili Egede Sonsöz'e konuştu. Pazartesi günü İzmir'e döndükten sonra ayrıntılı bilgiler edineceğini söyledi. Başkan Soyer, "Karşıyaka Belediye Başkanımız Cemil Tugay'ın da yer aldığı bir toplantıda, stat için üzerimize düşeni yapacağımızı söylemiştim. Bu doğrudur. Bu ifademi kamuoyuna resmen duyurmamıştık. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Stadı, Tire Stadı gibi iki stadı İzmir'e kazandırdı. Pekala üçüncüsünü de yaparız" diye konuştu.

BİR GÜN ÖNCE SÜREKLİ, TUGAY'I ZİYARET ETMİŞTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun dün yaptığı toplantıdan bir gün önce, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ı makamında ziyaret etmiş, Karşıyaka Stadı'nın yapımıyla ilgili fikir alışverişinde bulunmuştu. Sürekli, "Karşıyaka, bizim sevdamızdır. Karşıyakamız için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazırız" ifadesini kullanmıştı. Bu açıklamadan 24 saat sonra, Bakan Kasapoğlu, toplantı bitiminde, "Bu stadın tamamlanıp Karşıyaka'nın seyircisiyle, camiasıyla buluşması için işbirliği kararımızı aldık. Ben hem protokolümüzün, hem tahsis sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanması ve stadın da bir an evvel spor camiasıyla, Karşıyaka'yla, halkımızla buluşmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle, tüm milletvekillerimize, değerli yerel yöneticilerimize teşekkür ediyorum" açıklamasını yapmıştı.

Tahsis işlemlerinin tamamlanmasından sonra, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihale sürecinin başlatması bekleniyor.