GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Ağustos 2021 Çarşamba 11:17

Başkan Tugay yangın bölgesinde... Yardım uyarısı!

Türkiye’nin günlerdir boğuştuğu yangın mücadelesinde ihtiyaçları alanda saptamak için Muğla’ya giden Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, bölgedeki tahribatın çok büyük olduğunu söyledi. Vatandaşların gösterdiği özveri doğrultusunda gelen yardımların bazılarının ihtiyaca yönelik olmadığını aktaran Başkan Tugay, yapılacak yardımlar konusunda belediye kanalıyla yapılacak duyuruların takip edilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Türkiye’nin birçok yerinde meydana gelen yangınların ardından alanda ihtiyaçları saptamak adına Muğla’ya gitti.

Yaptıkları incelemelerin ardından sosyal medya hesabı üzerinden video yayınlayan Başkan Tugay, alanda çok büyük bir tahribatın oluştuğunu belirterek, “Bir süredir ülkemiz yangınlarla boğuşuyor ve bu yangınların en çok yaşandığı alanlardan birisi de Muğla bölgesi. Dün 4 araç ve 20 civarında personel ile birlikte önce Bodrum’a daha sonra da Milas Ören bölgesine geldik. Amacımız yangınların devam ettiği yerlerde yangın söndürme çalışmalarına katılmak, aynı zamanda yangının oluşturduğu tahribatı daha uzun vadede nasıl tamir edeceğimizi de bizzat yerinde görerek saptamak ve buna göre planlarımızı yapmaktı. Burada çok üzücü bir tablo var. On binlerce dekar, on binlerce hektar alan maalesef yanmış ve küle dönmüş halde. Normal hayat tamamen bozulmuş durumda ama bu tahribatı gidereceğiz. Oluşmuş olan sorunların hepsini dayanışmayla elbette atlatacağız” ifadelerini kullandı.

ÇABALARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
Başkan Tugay, gerçekleşen yangınların ardından oluşan dayanışma ruhunun kontrollü bir şekilde devam etmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Herkesin içinden yardımcı olma isteği geldiğini biliyorum ancak gerçekten gereksiz bir sürü yardım ulaşıyor bölgeye. Bunu bizzat bölgenin yetkilileri, belediye başkanları söylüyorlar. Temel ihtiyaçlarda yani su gibi yiyecek gibi giysi gibi ihtiyaçlarda burada ihtiyacın çok üzerinde yardım ulaşmış durumda. Biz nasıl destek olacağımızı en doğru şekilde belirlemek ve ihtiyaçları bizzat takip edebilmek için bir koordinasyon merkezi oluşturduk belediyemizde. Bütün yangın oluşmuş olanlarla direkt iletişim içerisindeyiz. Sizlere zaman zaman duyurularla nelere ihtiyaç olduğunu belirteceğiz ama tahribat çok büyük, hasar çok büyük. Bunları gidermek için belki evleri yeniden yapmak, köyleri yeniden kurmak, yanan ormanlık alanları yeniden ormana dönüştürmek gibi görevlerimiz olacak... Bunun adına göstereceğiniz çaba için şimdiden teşekkür ediyorum. Belediye kanalıyla sizlere ileteceğimiz duyuruları takip etmenizi diliyorum” diye konuştu.