GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Temmuz 2024 Cuma 23:54

Başkan Tugay sahaya indi... Olumsuzluklar kontrol altında!

İzmir'de etkili olan sağanak yağış sonrası pek çok ilçe olumsuz etkilendi. Sağanak yağışın etkisiyle işyerleri ve araçlar su altında kaldı. Ayrıca Alsancak'ta elektrik akımına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti. Yaşanan afet nedeniyle sahaya inen ve incelemeler yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Yoğun yağışlar nedeniyle Bayraklı ve Konak başta olmak üzere bazı noktalarda su baskınları yaşanmış, saha ekiplerimiz yaşanan tüm olumsuzlukları kontrol altına almıştır" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir'deki sağanak yağış hayatı felç etti. Kent genelinde etkili olan sağanak nedeniyle su baskınları yaşandı.

Sağanak nedeniyle acı bir haberde Alsancak'tan geldi. Sağanak yağıştan kaçmaya çalışan 2 kişi elektrik akımına kapılarak vefat etti. 

Hasar tespit çalışmaları devam ederken mağrudiyet yaşanan vatandaşları ziyaret eden Başkan Tugay'a incelemeleri sırasında Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal ve belediye bürokratları da eşlik etti. 

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Tugay, "Bugün akşam saatlerinde kentimizi etkisi altına alan yoğun yağışlar nedeniyle Bayraklı ve Konak başta olmak üzere bazı noktalarda su baskınları yaşanmış, saha ekiplerimiz yaşanan tüm olumsuzlukları kontrol altına almıştır. Mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza yardım için bölgede hasar tespit çalışmaları sürmektedir" dedi.

BAŞKAN TUGAY'DAN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI
Alsancak'ta 2 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili Başkan Tugay, "Yağışlar sürmekte iken Kıbrıs Şehitleri bölgesinde iki vatandaşımız ne yazık ki elektrik akımına kapılarak yaşamını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz" açıklamasını yaptı.