GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Haziran 2024 Perşembe 15:15

Başkan Tugay müjdeyi verdi: Üniversite eğitim desteği hesaplarda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda yürüttüğü Üniversite Eğitim Desteği projesinde ikinci taksit olan 1875 TL öğrencilerin hesaplarına yatırıldı. Böylece 5 bin 398 öğrenciye toplam 10 milyon 121 bin 250 TL’lik katkı sunuldu. Başkan Dr. Cemil Tugay, gençleri her alanda desteklemeye devam edeceklerini belirterek “Tüm öğrencilerimize sonsuz başarılar dilerim” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik krizden en çok etkilenen kesimler arasında yer alan öğrencilere verdiği üniversite eğitim desteği hesaplara yatırıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay öğrencilerin beklediği müjdeyi “Üniversite eğitim desteğinin ikinci taksiti olan 1875 TL, İzmir Şehir Kart'ınıza yatırılmıştır. Ödemeyi kartınızla Halkbank ATM'lerinden ücretsiz olarak alabilirsiniz. Tüm öğrencilerimize eğitim hayatında sonsuz başarılar dilerim” sözleriyle duyurdu.

Üniversite Eğitim Desteği ikinci ödemesi hane başı 1875 TL olmak üzere, 5 bin 398 kişiye toplamda 10 milyon 121 bin 250 TL olarak belirlenmişti.

Maddi olanakları kısıtlı öğrencilere veriliyor
Üniversite Eğitim Desteği projesi, maddi olanakları kısıtlı olan ailesi İzmir’de ikamet eden ön lisans ve lisans programlarına kayıtlı öğrenci ailelerine bahar ve güz dönemleri için nakdi destek sağlamayı kapsıyor. Eğitim desteği için başvurular 15 Eylül 2023 tarihinde bizizmir.com web sayfası üzerinden alınmaya başladı, 21 Kasım 2023’te başvuru süreci kapandı. Yapılan sosyal incelemeler doğrultusunda 5 bin 398 başvuru olumlu değerlendirildi. 31 Aralık’ta ilk ödeme olarak her haneye 750 TL, 3 ay (Ekim, Kasım, Aralık) 2 bin 250 TL nakdi destek sağlandı.