GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Eylül 2024 Cuma 08:40

Başkan Tugay, kadro revizyonunun perde arkasını anlattı: Arkamdan film, fırıldak döndürenler…

31 Mart Seçimleri’nin ardından göreve gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, belediye bürokrasisindeki kadro revizyonunun perde arkasını anlattı. Tugay, “Burada kimsenin yatmasını, çalıp çırpmasını istemiyorum. Kimsenin ihale kovalamasını ve özel hesaplarının olmasını istemiyorum. Bu kurum böyle bir kurum olmayacak. Benim söylediğim şey yapılmıyorsa, iş bambaşka tarafa gidiyorsa, halen daha arkada film, fırıldak dönüyorsa, birileri bir şekilde korunup kollanıyorsa, ileride bunlar patlayıp çatlayacaksa bu benim sorumluluğumda olur. Onu kabul edemem. O yüzden değiştiriyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Egedesonsöz’e yaptığı ziyarette belediye bürokrasisinde yaşanan değişim hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ziyarette kadro revizyonunun perde arkasını anlatan Tugay, belediye üzerinden ihale kovalayanların, özel hesapları olanların olduğunu belirterek belediye bürokrasisine uyarılarda bulundu.

- GÜNDEM BASMANE ÇUKURU, BAŞKAN TUGAY'DAN AÇIKLAMA: KİMSE BENİ SORUMLU TUTMASIN!

BU KADARINI BEN DE BEKLEMİYORDUM

Başkan Tugay açıklamasında şunları söyledi:

Kadro revizyonu biraz daha olacak gibi görünüyor. Bazı arkadaşlarımıza derdimi anlatıyorum, beklentilerimi anlatıyorum. Fırsat veriyorum ama ne söylemek istediğimi anlamayanlar oluyor. Halen de var.

Göreve başladığımda şunu, şunu görevden alayım diye bir planım yoktu ya da aklımda olanlara baktığınızda bu kadar çok değildi. Bu kadarını ben de beklemiyordum.

BAZI ARKADAŞLAR HALEN DAHA BENİ KANDIRACAKLARINI DÜŞÜNÜYORLAR
Sabah birisine kızıp da geldim. Ben derdimi anlatamıyor muyum? Eskiden gelen alışkanlıklar var. Şu, şu olmayacak. Bunları istemiyorum. Siz de buna uygun davranacaksınız. Burada kimsenin yatmasını, çalıp çırpmasını istemiyorum. Kimsenin ihale kovalamasını ve özel hesaplarının olmasını istemiyorum. Bu kurum böyle bir kurum olmayacak. Ben İzmir’e dönüp de bunun hesabını veremem. Onur meselesi benim için. Kadrolar kendisini buna göre ayarlayacak. Bazı arkadaşlar halen daha beni kandıracaklarını düşünüyorlar. Çok üzülüyorum, bu birine hakaret etmek gibi bir şey. Niye böyle bir şey yapıyorsun? Düzgün çalışmayı, işinizi yapmayı deneyin. Bu şekilde olursa zaten problem yok.

BİR EGO SAVAŞIM YOK
Kimseyle kişisel olarak bir alıp veremediğim yok ki. Ben şöyle bir adam olmadım; bana şunu dedi, benim egomu incitti falan kişisel anlamda bakmam. Bir ego savaşım yok. Ancak bir görev üstlendik ve burası benim şehrim. İzmirlilere mahcup olmak gibi bir durumum var. Konuşurken namussuz, üçkağıtçı bir adama bakar gibi bakılması var. Bir de bu şehre belediye başkanı olma fırsatını bulmuş ve karşılığında onurlu bir bakışı bulan insan olayım ben. Kısacık ömrümde niye kendime kötü baktırayım. Değmez. Türkiye’nin en önde gelen makamlarından birindeyim şu anda.

HALEN DAHA ARKADA FİLM, FIRILDAK DÖNÜYORSA…
Geçtiğimiz günlerde yaptığım bir toplantıda söyledim; ben önemli değilim İzmir önemli. Ama İzmir için biz bir şey yapamazsak onun utancı bize ait olur. Böyle bir şey olmasını istemem. Bunu ben tek başıma elbette yapmayacağım. Kadro ile beraber yapacağız. Onlar da benim gibi düşünmek ve gereğini yapmak zorundalar. Benim söylediğim şey yapılmıyorsa, iş bambaşka tarafa gidiyorsa, halen daha arkada film, fırıldak dönüyorsa, birileri bir şekilde korunup kollanıyorsa, ileride bunlar patlayıp çatlayacaksa bu benim sorumluluğumda olur. Onu kabul edemem. O yüzden değiştiriyorum.