GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Ekim 2024 Perşembe 08:39

Başkan Tugay 'izin vermeyiz' dedi: Kaçak tarikat binası yıkılacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karabağlar'daki kaçak İsmailağa Cemati'nin öğrenci yurdu ile ilgili "O bina yıkılacak" açıklamasında bulundu.

İzmir’deki Türkmen Tahtacı Alevi köyleri arasında yer alan Uzundere’de kaçak olarak inşa edilen İsmailağa Cemati’nin öğrenci yurdu ve Kur’an kursu binası yıkım kararı olmasına faaliyete başlaması kamuoyunda tartışmalara olmuştu.

YIKIM YOK AÇILIŞ VAR... KORSAN TARİKAT!

Binayla ilgili Egeli Gazete'ye açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’de kime ait olursa olsun kaçak yapıyla ilgili yasal süreçlerin sonuna kadar takip edileceğini vurguladı. Tugay, “O bina mutlaka yıkılacak” dedi.

Söz konusu binanın yıkımın sorumluluğunun Karabağlar Belediyesi'nde olduğunu hatırlatan Tugay, “Haziran ayında Karabağlar Belediyesi bizden yıkım için yardım istedi. Biz de araç gönderdik. Ancak polis destek vermeyince güvenlikle ilgili sorun oluştu. Bizim araçlarımıza da saldırı oldu. Daha sonra bu konuyla ilgili bizden herhangi bir talepte bulunulmadı. Bu binanın yıkımıyla ilgili yasal süreçler oldu. Kaçak bir yapıya izin verilmesi söz konusu olmaz. Karabağlar Belediyemizle birlikte mutlaka yıkarız” dedi.