GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Eylül 2022 Pazartesi 10:27

Başkan Tugay isyan etti: İnsanın içi acıyor!

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kasalı araçlarından yol kenarına çöp atan vatandaşlara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile isyan etti.

Karşıyaka Küçük Sanayi Sitesi’nde meydana gelen olayda iki vatandaş, kamyonete yükledikleri çeşitli atıkları yol kenarına attı. Daha önce yerleştirilen kameralara yansıyan görüntüler Başkan Tugay’ı çileden çıkarttı. 

“İNSANIN İÇİ ACIYOR”
Sosyal medya hesabından söz konusu videoları paylaşan Tugay, şu ifadelere yer verdi: “Yer küçük sanayi sitesi… Yeni yerleştirilen kamera ile bunlar tespit edildi. Gerçekten insanın içi acıyor. Bu insanlarla birlikte yaşıyoruz ve bunların yarattığı kirlilik ve karmaşa ile başa çıkmaya çalışıyoruz.”

Öte yandan kamera görüntüleri sayesinde söz konusu aracın plakası tespit edildi. Plaka ile kimlik tespitinin de yapılmasının ardından çöp atan kişiler hakkında cezai işlem uygulanacak.

BAŞKAN TUGAYDAN VATANDAŞA YANIT '' MEVZUAT VAR''

Vatandaşın ‘Belediye tarafından bu adamlara, bu atıkları ücretsiz atabilecekleri bir yer gösterildi mi?’ Sorusu üzerine Başkan Cemil Tugay şu yanıtı verdi:

‘Bir konu ancak bu kadar çarpıtılabilir. Molozlarla ilgili mevzuat var. Moloz sahibi belediyeye bildirir. Belediye bir ücret karşılığında molozu alır. Bu ücret belediyenin yakıt parasını bile karşılayamayacak kadar az bir miktar. Kimse kendi başına sağa sola moloz dökme hakkına sahip değil. Alınan molozlar 70-80 kilometre ötede Büyükşehir belediyesinin belirlediği bir alana dökülüyor. Alınan çok cüzi miktar parayı soyulmak olarak görmeniz gerçekten çok şaşırtıcı. 1 litre mazot ne kadar? Bir araç arızası ne kadar parayla tamir edilebiliyor? personel gideri ne kadar? Enflasyon ne oldu? her şeyin fiyatı ne kadar arttı?
Ne olursa olsun, kimse kafasına göre sağa sola moloz dökemez. Bunu yapanları haklı göstermeye çalışmak ne kadar büyük bir yanlış. Bu konudaki cezaların artması için Meclis kararı almamız gerektiğini düşünüyorum artık.’