GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Kasım 2020 Cuma 15:09

Başkan Tugay'dan Sağlık Bakanlığı'na öneri: İki tesisimizi de kullanabilirsiniz

Hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinin dolması üzerine Sahra Hastanesi kurmayı planlayan bakanlığa, Bilge Çınarlar ve Kısa Süreli Engelli Dinlenme Tesisleri'ni tavsiye eden Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, "En az 50 yataklı olması gerekiyormuş. Tesislerimizin her biri, en az 30, en çok 40 yataklı olabilir. Önerimiz hala geçerli" ifadesini kullandı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Sağlık Bakanlığı'na, belediyeye ait iki sosyal tesisi yoğun bakım hastanesine dönüştürmesi için öneride bulundu. Bakanlıktan bu yönde bir talebin kendilerine gelmediğini, ancak İl Sağlık Müdürlüğü'nden bir yetkiliyle bu konuyu görüştüğünü belirten Başkan Tugay, şu bilgileri verdi:

ÖNERİMİZE PEK SICAK BAKILMADI
"Bu görüşmede İl Sağlık Müdürlüğü yetkilisi arkadaştan hem genel tablo hakkında bilgi aldım, hem de iki sosyal tesisimizi sağlık hizmetleri için tahsis etmeye hazır olduğumuzu bildirdim. Bir hekim başkan olarak, hastanelerimizin yoğun bakımlarının dolduğunu, yeni servisler açma çabalarının sürdüğünü biliyorum. Bilge Çınarlar ve Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi'mizi pandemi hastanesine dönüştürebileceklerini bildirdim. Bakanlık, meğer en az 50 yataklı olabilecek yerler arıyormuş. 50 yatak altında istenmiyormuş. Haklılar, çünkü ona göre personel görevlendirmesi yapacaklar, ona göre cihazlar alınacak. Bizim o iki sosyal tesisimiz, en az 30, en çok 40 yatak alabilir. Dolayısıyla önerime pek sıcak bakılmadı. Bir opsiyon olarak, bu önerimizi gündemde tutuyoruz. İki merkezimizin de ihtiyaç olduğunda bakanlık tarafından kullanılmasında hiçbir sıkıntı yok."

YASAKLAR AÇIKLANMADAN TEDBİRLERİMİZİ ALDIK
Karşıyaka'da depremden sonra artış gözlendiğini, ancak son günlerde vakaların azalmaya başladığını belirten Başkan Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir ve Türkiye'ye baktığımızda iyi değiliz. Son yasakları içeren genelge çıkmadan önce belediye olarak birtakım önlemler aldık. Sosyal tesislerimizin tamamını kapattık, pazaryerlerinde önemli tedbirler aldık. Hizmet binalarımızda insan trafiğini azaltmak için dönüşümlü çalışmaya geçtik. Vergi ayındayız. Vatandaşların vergisini ödeyebilmesi için Cumhuriyet Mahallesi, Şemikler ve Bostanlı'da, üç gişe açtık. Telefon eden vatandaşların ayağına giderek, tahsilat yapıyoruz."