GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Mayıs 2019 Perşembe 11:14

Başkan Tugay’dan net mesaj: Geçmişe sünger çekelim, stat yapılsın!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Stadı için açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin ardından konuştu ve “Ben bu konuyu siyasi polemik yapmak istemiyorum. Geçmişte birçok şey yaşandı. Geçmişe sünger çekmeyi ve stadın yapılmasını istiyorum. Stadı yapsınlar, gereken destek ne ise vermeye hazırım” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Cemil Tugay, Karşıyaka Spor Kulübü’nün kullanması amacıyla merkezi iktidar tarafından yapılması planlanan stada ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçmiş yıllarda yerel yönetim ve merkezi iktidarı karşı karşıya getiren stat yapımı konusunda son olarak AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli bilgilendirme yapmıştı. İl Başkanı Sürekli inşaat süreci devam eden ve yapımında son aşamaya gelinen Alsancak ile Göztepe statlarıyla ilgili açıklamalarda bulunurken Karşıyaka Stadı’nın ise 16 milyon TL harcanmasına rağmen açılan davalarla gecikmeye uğradığını vurguladı.

- AK PARTİLİ DAĞ: GÖLGE ETMESİNLER BAŞKA İHSAN İSTEMİYORUZ!

Sürekli’nin öne çıkan, “Karşıyaka Stadı’nda iki kere ihale yapıldı. Belediyenin isteklerinin karşılanması için 3 kez de imar planı değiştirildi. Buna rağmen açılan davalar oldu. Maalesef, istediğimiz gibi yol alınamadı. Karşıyaka Stadı için bugüne kadar yaklaşık 16 milyon TL yatırım yaptı. Buna rağmen açılan davalar ve engellemeler nedeniyle işler gecikti. Bu davaların neden açıldığını ve kimlerin vesile olduğunu hepimiz biliyoruz. Tekrar aynı durumun yaşanmaması, yeni itiraz ve davalarla karşılaşılmaması için bütün işlemler büyük titizlikle, eksiksiz yürütülüyor” açıklamaları sonrasında Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Egedesonsöz’e konuştu.

GEÇMİŞE SÜNGER ÇEKELİM, STAT YAPILSIN!
Belediye Başkanı Tugay, “Ben bu konuyu siyasi polemik yapmak istemiyorum. Geçmişte birçok şey yaşandı. Geçmişe sünger çekmeyi ve stadın yapılmasını istiyorum. Stadı yapsınlar, gereken destek ne ise vermeye hazırım. Geçtiğimiz günlerde statla ilgili toplantı yapmıştık. Orada da söylemiştim, bürokratik olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Stat inşaatında taş taşımaya hazırım. Gençlik ve Spor bakanlığı ile TOKİ’nin yapacağı stada destek içindeyiz” dedi.

SÜREKLİ NE SÖYLEMİŞTİ?
AK Parti İl Başkanı Sürekli’nin Karşıyaka Stadı ile ilgili açıklamasının tamamı: Karşıyaka Stadı’nın yapımına ilişkin yeni bir itiraz ya da davayla karşılaşmamak için tüm işlemler hassasiyetle ve eksiksiz yürütülüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, inşaat ruhsatı alınmadan ihale yapmak istemiyor. Bu noktada, inşaat ruhsat işlemlerinin bir an evvel bitirilmesi için büyük çaba harcanıyor. Karşıyaka Stadı’nda iki kere ihale yapıldı. Belediyenin isteklerinin karşılanması için 3 kez de imar planı değiştirildi. Buna rağmen açılan davalar oldu. Maalesef, istediğimiz gibi yol alınamadı. Son dönemde, sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürütülen yoğun çalışmalar sonucu imar barışından faydalanıldı. Stattaki tamamlanan kısımlar için ‘Yapı kayıt belgesi’ alındı. Bunun için ödenmesi gereken bedeller de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılandı. Bu kapsamda, stadın bitişiğinde yer alan Orman Bakanlığı kullanımındaki arazinin imar planında ‘otopark’ olarak görülen alanları, stada tahsis edildi. Tahsis işlemi 18 Şubat 2019 tarihi itibarı ile sonuçlandırıldı. Otopark ilavesiyle stat projesi yeniden çizdirildi. Devletimiz, Karşıyaka Stadı için bugüne kadar yaklaşık 16 milyon TL yatırım yaptı. Buna rağmen açılan davalar ve engellemeler nedeniyle işler gecikti. Bu davaların neden açıldığını ve kimlerin vesile olduğunu hepimiz biliyoruz. Tekrar aynı durumun yaşanmaması, yeni itiraz ve davalarla karşılaşılmaması için bütün işlemler büyük titizlikle, eksiksiz yürütülüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, inşaat ruhsatı alınmadan ihale yapmak istemiyor. Bu noktada, inşaat ruhsat işlemlerinin bir an evvel bitirilmesi için büyük çaba harcanıyor. Bu konuda destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, siyasi temsilcilere teşekkür ediyoruz.