GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Ekim 2021 Çarşamba 13:55

Başkan Tugay'dan 'KSK Stadı' çıkışı: Ortada proje yok!

Merakla beklenen Karşıyaka Stadı çalışmalarının neden bir türlü başlanamadığı yönündeki eleştirilere yanıt veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Bakanlık devir yapmayı kabul etti, protokol hazır. İhaleye çıkabilmek için teknik projenin hazır olması lazım. Bu hazır diye konuşulmuştu ancak hazır olmadığı ortaya çıktı. Teknik projeleri var binaların. Hepsinin hazır olması lazım. Bu her biri ayrı ayrı proje katmandır. Bunlar elinizde olduğunda ihaleye çıkarsınız. Yoksa kısmı bir ihale olur" dedi.

EGEDESONSÖZ  - İzmir'de yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı için geçtiğimiz aylarda bakanlık ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından devir protokolü imzalanmıştı.

İmzalanan protokol çerçevesinde stadın bulunduğu alan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilirken, inşaatın yapımını ise Büyükşehir Belediyesi üstlenmesi kabul edilmişti. Karşıyakalılar imzalanan protokol sonrası stat çalışmalarının ne zaman başlayacağını merakla beklerken,  Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay süreç ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

BÜYÜKŞEHİR'İN İHALE EKİBİ PROJEYİ BEKLİYOR
Devir sonrasında ihaleye başlanması aşamasında stat ile ilgili projelerin tam olarak hazır olmadığını fark ettiklerini belirten Başkan Tugay "Kararlar verildi teknik süreç başladı. Bakanlık devir yapmayı kabul etti, protokol hazır. İhaleye çıkabilmek için teknik projenin hazır olması lazım. Bu hazır diye konuşulmuştu ancak hazır olmadığı ortaya çıktı. Teknik projeleri var binaların. Hepsinin hazır olması lazım. Bu her biri ayrı ayrı proje katmandır. Bunlar elinizde olduğunda ihaleye çıkarsınız. Yoksa kısmı bir ihale olur. Hazırda bu ihaleler yok. Bir alan proje gibi ihaleye çıkılması konusunda yetersiz bir ihale varmış. Büyükşehir'in ihale çıkma ekibi bu projelerin tamamlanmasını bekliyor. Büyükşehir kesinlikle yapacak. Uyuşmazlık anlaşmazlık yok. Herhangi bir yapı için bile ihale süreci 6 ay sürüyor zaten" dedi.

ONLAR YAPILDIYSA KARŞIYAKA STADI DA YAPILIR
AK Partili isimlerin Karşıyaka Stadı'nın yapım sürecinin Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi sonrası 'o stat yapılamaz' , 'çalışmalar tamamlanamaz' eleştirilerine Tire ve Bornova Statları üzerinden yanıt veren Tugay, "Neden yapılamasın? Geçen dönemlerde Tire ve Bornova'ya stat yapıldı. Onlar nasıl yapıldı? Bunlar yapıldıysa Karşıyaka Stadını da yapar" diye konuştu.