GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Temmuz 2023 Çarşamba 10:19

Başkan Tugay'dan DİSK'e suç duyurusu!

Karşıyaka’da geçtiğimiz aylarda başlayan maaş krizi mahkemeye taşındı.İşçilerin grevi çıktığı ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile sendika yetkililerinin sık sık karşı karşıya geldiği süreçte Başkan Tugay 8 Nolu Şube başkanı Deniz Şahin Gümüştekin hakkında suç duyurusunda bulundu.

EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi’nde ve belediye iştiraki olan Kent AŞ’de son olarak DİSK Genel İş 8 Nolu Şube üyesi işçiler maaşlarının eksik ve zamanında yatmaması kaynaklı eylem yapıp iş bırakmışlardı.

Temizlik işleri şantiyesi ile Örnekköy Şantiyesi’nde çalışan belediye işçileri 2 saatlik iş bırakma eylemi yaparken sendika yöneticileri şantiye giriş çıkışlarını kapatmışlardı.

KARŞIYAKA'DA YÜKSEK GERİLİM... İŞÇİLER İŞ BIRAKTI!

Belediye Başkanı Cemil Tugay ile sendika arasında gerilime neden olan süreç hakkında karşılıklı açıklamalar gelirken, DİSK’ten yapılan paylaşıma göre Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

DİSK HAREKETE GEÇTİ
Tugay’ın suç duyurusunun ardından ise DİSK Ege Bölge Temsilciliği süreç hakkında basın açıklaması düzenleme kararı aldı. Bölge temsilciliğinde gerçekleştirilecek basın açıklaması saat 12:00’da düzenlenecek.