GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Temmuz 2024 Çarşamba 16:02

Başkan Tugay açıkladı… İzmir Otogarı’nın durumu ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Otogarı’nın sürecine dair açıklamalarda bulundu. Başkan Tugay, “Bir şartname hazırlanıyor. Orada vatandaşın şikayetine konu olan problemler belirtilecek ve bunların düzeltilmesi istenecek. Bu şartname ile birlikte yeniden bir ihale yapılacak” dedi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Egemenlik Evi’nin içerisinde yeni açılan Çetin Emeç Basın Toplantı Odası’nda 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü kapsamında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İzmir Otogarı’nın sürecine dair önemli açıklamalarda bulunan Tugay, “Bir şartname hazırlanıyor. Orada vatandaşın şikayetine konu olan problemler belirtilecek ve bunların düzeltilmesi istenecek. Bu şartname ile birlikte yeniden bir ihale yapılacak. Ancak daha önceden yapılan sözleşmede mevcut işletici olan İZOTAŞ’ın sözleşmede öncelik hakkı var o nedenle muhtemelen yine onlar devam edecek” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
İzmir Otobüs ve Terminal İşletmeleri A.Ş.’nin (İZOTAŞ) 25 yıl önce kazandığı ihalenin süresinin dolduğunu, buna rağmen firmanın otogarı boşaltmadığını açıklamıştı. Firmanın dava açması sonucunda süreç kilitlenmişti.