GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Eylül 2019 Çarşamba 10:50

Başkan Sürekli o tartışmaya girdi: İzmirli olmak…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kayyum atanan belediye başkanlarını ziyaret etmesi İçişleri Nakanı Süleyman Soylu’nun tepkisine yol açmıştı. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Bakan Soylu’ya destek vererek “İzmirli olmak; bir kuruluş ve kurtuluşun lider ruhunu taşımak; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde olmak da terör ve destekçilerine karşı durmayı gerektirir” dedi.

EGEDESONSÖZ- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğu'nun yerlerine kayyum atanarak görevden alınan belediye başkanları ile buluşmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İmamoğlu'na yaptığı "Buradan söylüyorum; İşini yap, başımızın üzerinde yerin var ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz. Bu kadar açık ve net” sözleri tartışmalara yol açtı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in, Bakan Soylu'yu eleştiren açıklaması sonrasında topa AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de girdi.

Başkan Sürekli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama Bakan Soylu’ya destek verdi. Sürekli açıklamasında, “İzmirli olmak; bir kuruluş ve kurtuluşun lider ruhunu taşımak; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde olmak da terör ve destekçilerine karşı durmayı gerektirir” dedi.

Sürekli açıklamasında şunları söyledi:

Aziz Vatanımızın bekası uğruna 40 yılı aşkın süredir, hain terör örgütü ile şanlı bir mücadele yürütmekteyiz. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun yönetiminde ki kahraman güvenlik güçlerimiz ve güvenlik bürokrasisi bu hain örgüte karşı en kararlı ve sonuç odaklı mücadeleyi yürütmektedir.

İşi, İstanbul'un sorunlarını çözmek olan belediye başkanı İmamoğlu, terörün destekcilerine, ayağına, maşasına sarılarak demokrasi havariliği yapıyorsa; bakanımızın bu ikazını hak etmiştir. Birlik ve beraberliği hedef alarak; bu vatanı parçalamaya ve hatta "pejmurde" etmeye çalışanları ve onlara arka çıkanları herkesten önce milletimiz "pejmurde" etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti böyle bir mücadelenin ürünüdür.

İzmirli olmak; bir kuruluş ve kurtuluşun lider ruhunu taşımak; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde olmak da terör ve destekçilerine karşı durmayı gerektirir.