GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Mayıs 2021 Perşembe 14:20

Başkan Soyer, yüzlerce kişinin borcunu ödedi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmirlilere veresiye defterlerinde olan borçları ödeme çağrısında bulundu. Sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı sonrasında bizzat kendisi veresiye defterlerinde bulunan borçları ödedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına pandemi döneminde zor durumda kalan bakkallara ve kasaplara olan borçların ödenmesi için çalışma yapılmasını istedi.

Kılıçdaroğlu’nun talimatı sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından, İzmirleri dayanışmaya çağırmıştı. İçinde bulunduğumuz dönem içerisinde bakkala ve kasaplara borcu bulunan vatandaşı esnafa destek olmak için borçlarını kapatmaya davet etti. Başkan Soyer yaptığı açıklamada “İzmirli Kardeşlerim; Geçtiğimiz yıl bizim için zor geçse de dayanışmanın en güzel resmini siz çizdiniz. Bu bayram da esnafımıza destek, zorda kalan vatandaşlarımıza nefes olalım. Bakkallarımızda, kasaplarımızda borçlu İzmirli bırakmayalım. İzmir Dayanışması her zaman yaşasın" dedi.

Soyer sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı çağrı sonrasında bizzat kendisi veresiye defterlerinde bulunan borçları ödeyerek esnafa ve vatandaşa destek oldu.

Soyer’in bu hareketi sonrasında, borçları ödenen esnaf dükkanın camlarına “Bu dükkandaki tüm borçlar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından ödenmiştir” yazısı astı. Asılan yazılar sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldı ve kısa sürede beğeni yağmuruna tutuldu.