GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Haziran 2021 Salı 12:43

Başkan Soyer trafik sorununa çözümü açıkladı!

'İzmir trafiği' konusunda açıklamalarda bulunun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bu sorunun çözümü bütün dünyada aynı… Trafikteki araba sayısını azaltmak. Bunun başka çözümü yok, New York’ta da çözüm bu Bogota’da da Paris’te de. İnsanların araba kullanmayı tercih etmemesini sağlamak zorundayız. Milyonlarca insanın yaşadığı bir şehirde araba ağırlıklı bir ulaşım modelini karşılayacak altyapı sağlamak mümkün değil" dedi. 

Oktay GÜÇTEKİN /EGEDESONSÖZ - Son günlerde İzmir'de tartışmalara neden olan ve Cumhur İttifakı üyeleri tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e karşı sert eleştirilerin kullanıldığı 'İzmir trafiği' hakkında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer CittaSlow İzmir'de açıklamalarda bulundu. 

Trafik sorununun çözümünün oldukça basit olduğunu belirten Soyer, motorsuz taşıt kullanımına da dikkat çekti. Soyer, açıklamasında "Trafik sadece İzmir’in değil tüm büyükşehirlerin en büyük sorunlarının başında geliyor. Nadir örnekler hariç dünyanın hemen her yerinde trafik sorunuyla karşılaşırsınız. Özellikle nüfusunuz İzmir gibi sürekli artıyorsa, sürekli göç alıyorsanız, üstelik bir de pandemi nedeniyle toplu ulaşım artık hiç tercih edilmiyorsa bu sorun daha da büyüyor. Bunun da İzmir trafiğine yansımasını hepimiz yaşıyoruz. Bu sorunun çözümü bütün dünyada aynı… Trafikteki araç sayısını azaltmak… Bunun başka çözümü yok, New York’ta da çözüm bu Bogota’da da Paris’te de. İnsanların araba kullanmayı tercih etmemesini sağlamak zorundayız. Milyonlarca insanın yaşadığı bir şehirde araba ağırlıklı bir ulaşım modelini karşılayacak altyapı sağlamak mümkün değil.  Trafiği azaltmanın ilk adımı konforlu, yaygın ve hızlı toplu taşımanın tesis edilmesi… Ulaşım Ana Planımızda ilk başta yer alan hedefimiz bu ve bu konuda raylı sistemlere büyük ağırlık veriyoruz.  Toplu taşım filomuzu yeniliyoruz. Bunun yanında elbette ulaşım ana akslarındaki trafik akışını kolaylaştıracak yatırımlar yapıyoruz. Trafiği azaltmanın diğer bir adımı, motorsuz ulaşımı yaygınlaştırmak… Güvenli bisiklet yolları ile bisiklet kullanımını teşvik ediyor ve yayaların güvenli bir şekilde yürümesi için kapsamlı bir plan uyguluyoruz" diye konuştu.