GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Mayıs 2020 Perşembe 00:52

Başkan Soyer: Sel gider kum kalır, pandemi gider dayanışma kalır!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer pandemi sonrasında kalan en büyük değerin dayanışma olacağını söyledi. Soyer, “Sel gider kum kalır, pandemi gider dayanışma kalır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği sosyal medya buluşmasına katıldı. İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz’ın da bulunduğu online buluşmada, gençlerin çalışmalarını takdir ettiğini söyledi.

Soyer, pandemi sürecinde yardım kampanyalarına İzmir’de en büyük desteğin gençlerden geldiğini belirtti. Soyer, “ Kemalpaşa’ya kiraz toplamak için giderken bindiğim otobüsteki gençlerin hepsinin Bayraklı’dan, Karabağlar’dan gelen örgütlü gençler olduğunu görmek beni çok mutlu etti. Hepsiyle iftihar duyduk. Sadece selam verip gitmediler. Günlerce geldiler ve çalıştılar. Bizim yüzümüzü ağarttılar ve gururlandırdılar. Bu pandemi süreci elbette geçecek. Normalleşmeye geçtiğimizde büyük bir dip kriz geliyor. İşsiz sayısı yüzde 13-14’ten yukarılara çıktı. Üretimin azalması nedeniyle sorunlar olacak.  İzmir’de tarım üreticisine verilen destek ve uygulanan dayanışma geride bir şeyler bırakacak. Sel gider kum kalır, pandemi gider dayanışma kalır.  İzmir çığ gibi büyüyen bir dayanışmaya imza attı. Gençler de bu dayanışma kampanyasında büyük rol aldı. Bunlar bizim yüreğimize su serpiyor ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu süreçlerde sorumluluk ve vicdan büyüyor. Gençlerin bu değerleri büyüterek benimsediklerini görüyorum” dedi.