GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Mayıs 2019 Pazartesi 11:25

Başkan Soyer onayı verdi: Kemeraltı’na Rönesans geliyor

Tarihi Kemeraltı Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Kaya, çarşıya Leonardo Da Vinci müzesi açılmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’den talep ettiklerini söyledi. Soyer’in projeye onay verdiğini ifade eden Kaya, “Başkanımızla konuştuk. Uygun bir bina bulduğumuzda somut adım atacağız” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Tarihi Kemeraltı Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, müze projesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kapısını çaldı.

Rönesans döneminin büyük sanatçısı Leonardo Da Vinci’nin 500’üncü ölüm yıl dönümünde Kemeraltı Çarşısı’nda müze açmak için harekete geçen esnaf temsilcileri Başkan Soyer’den onay aldıklarını aktardı.

İzmir’deki üniversitelerin Da Vinci sergileri açtıklarını gören Dernek Başkanı Kaya, ‘Bu kültürel etkinliğe Kemeraltı ev sahipliği yapmalı’ dediğini söyledi ve müze çalışmasıyla ilgili bilgi verdi. Da Vinci’nin sadece Mona Lisa tablosuyla değil birçok buluş, eser ve çalışmayla anılması gerektiğini vurgulayan Kaya, “Burası gençlerin, çocukların evi olacak. Başkanımızla konuştuk. Uygun bir bina bulduğumuzda somut adım atacağız” dedi.

Üniversitelerdeki bazı akademisyenlerin öğrencilerin devamsızlık yapmalarını sadece Da Vinci sergilerine gerçekleşen katılımla affettiklerini ifade eden Kaya, “Kemeraltına böyle bir müze yakışır. Bu hem ziyaretçi sayısının artmasına neden olur hem de Da Vinci’nin bilinmeyen yönleri öğrenilmiş olur. Hem kültürel turizm hem de ticaret açısından güzel bir çalışma olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımızın kültür seviyesi ve sanata olan ilgisi bu çalışmanın önünü açıyor” diye konuştu.

LEONARDO DA VİNCİ KİMDİR?
Tam adı Leonardo di ser Piero da Vinci olan ünlü sanatçı, 15 Nisan 1452 tarihinde doğdu. İtalyan kökenli olan sanatçı dönemin en ünlü hezarfenlerinden biriydi. Bu sıfatı almasına sebep olan ise; ressam, matematikçi, astronom, bilim insanı ve mimar gibi özelliklere sahip olmasıydı. Sadece döneminde değil, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük dehası olarak da kabul edilmektedir