GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Temmuz 2021 Perşembe 12:15

Başkan Soyer il yönetimiyle buluştu: Yaşananlardan rahatsızım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıya katıldı. İl yöneticilerinin işçi alımı, protokol krizi ve birçok konuda değerlendirme yaptığı toplantıda Soyer’in, “Genel başkanımızın katıldığı etkinliklerde yaşananlardan ben de rahatsızım. İsteyerek ve bilerek kimse bir şey yapmadı” dediği öğrenildi. İl yöneticilerinin istihdam taleplerine “işe girmek için bekleyen 30 bin CV önümde” yanıtını veren Soyer, “Seçimlerin ardından iki yıl geçti. Parti olarak belediyelerimizin yaptıklarını halka anlatın” dediği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP İzmir İl Başkanlığı’nın daveti üzerine il yönetimiyle kahvaltılı toplantıda buluştu. Levent Marina’da gerçekleşen toplantıya İl Başkanı Deniz Yücel yönetimiyle gelirken Soyer de Başkanvekili Mustafa Özuslu’yla geldi. Toplantıda, kısa bir konuşma yapan Yücel yönetim kurulu üyelerine söz verdi. Yücel, “Arkadaşlarımızı tek tek dinleyelim, konuşacakları var” ifadelerini kullandı.

Toplantıda söz alan il yöneticileri; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz hafta yaptığı İzmir ziyaretinde yaşanan protokol krizini anlattı. Yöneticiler, “Belediye faaliyetlerine alınmıyoruz, genel başkan geldiğinde bizi içeriye almadılar. Bunu kabul etmiyoruz” dedi. Bunun üzerine Soyer, yaşananlardan üzüntü duyduğunu anlatırken protokolün Büyükşehir değil CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kurmayları tarafından düzenlendiğini anlattı. Pandemi ve güvenlik gerekçesiyle giriş çıkışları parti genel merkezinin koordine ettiğini söyleyen Soyer, “Kasıt olamaz” ifadelerini kullandı. Yaşananlardan üzüntü duyduğunu ve rahatsız olduğunu belirten Soyer, Sasalı’da Tarım Biolab açılışına projeyi yapan mimarın bile alınmadığını ve kendisinin bundan rahatsız olduğunu söyledi.

Parti yönetimine, “Bizi anlatın, belediyelerimiz güzel işler yapıyor. Bizi vatandaşa anlatacak olan sizlersiniz. Siz de bizi eleştirir tepki gösterirsiniz vatandaşa kendimizi nasıl anlatacağız” dediği öğrenildi.

BEKLEYEN ÇOK VAR
Toplantıda parti yöneticileri iş ve istihdam konularını gündeme getirdi. Daha önce il yöneticilerine verilen kotaların kullanılmadığı fikri ortaya atılınca Başkan Soyer’in, “Önümde bekleyen hemen işe girmek isteyen 30 bin CV var. Çok sayıda talep alıyoruz. Bu konuda da bir çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.

HER AY TOPLANTI
Başkan Soyer konuşmasında il yönetimiyle periyodik olarak bir araya gelme fikrini söyledi. Soyer, “Bundan sonra düzenli toplantıları yapalım, birbirimize durumu yüz yüze anlatalım. Bundan sonra iletişim kanalları da açık olsun” dediği belirtildi.

KAHVALTIDA PROTESTO
Toplantıda il başkanlığının davetine iştirak eden Soyer’in uygulamalarından rahatsız olduğunu ifade eden bazı il yöneticileri protesto etti. Kahvaltıya gelen 7-8 il yöneticisi kahvaltı yapmak istemedi. Önlerine konulan servislerin kaldırılmasını isteyen isimler bir lokma bile yemeden toplantıdan ayrıldı.

Öte yandan bazı partililerin organizasyonun saati belli olduktan sonra, “toplantıya katılalım ama kahvaltı yapmayalım” fikrini ortaya attığı öğrenildi. Bazı isimler fikre destek verirken büyük bölümü karşı çıktı.