GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Kasım 2016 Pazartesi 14:32

Başkan Soyer Hollanda’da ‘Sakin Şehir’i anlatırken arının gazabına uğradı!

Hollanda’ya giden Seferihisar Belediye Başkanı Soyer bir TV programına konuştuğu sırada arı saldırına uğradı. Program sunucusu gözünden sokulan Soyer’e tıbbi müdahale için kafeye girerek bir çalışandan yardım istediğini fakat ‘Şimdi müşterim var’ cevabını aldığını belirtti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ  - Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cem Seymen’in sunduğu Para Dedektifi Programına konuk oldu.

Yurtiçi ve yurtdışında ‘Sakin Şehir’ olarak bilinen Seferihisar’ın Belediye Başkanı Soyer, Hollanda’da gerçekleşen yayında doğayla uyumlu bir yerel yönetimler politikasının ipuçlarını verdi.

Soyer, “Yerel yönetimler hakikaten toplumun önderi olmak zorunda. İnsanlar mevzuatı bilerek oy vermiyor. Yaşam kalitesini yükseltsin cebindeki parayı arttırsın diye oy veriyor. Bizim belediye başkanı olarak asıl görevimiz önderlik ve rehberlik ederek liderlik yapmaktır. Görünmeyeni bilinmeyeni anlatmaktır.  Ekosistem için önemli olan Arılar yerleştirilmiş. Belediye buna bir ön ayak olmuş yer göstermiş.  Şu alanda muazzam bir biyoçeşitlilik yaratmış. 100’e yakın çeşit var. Güzel olan şey şu; kentin içinde böyle bir şey hayal edemiyorsunuz. Gökdelen ve koca koca binalar var. Doğa kendisine alan bulsa coşacak, kendini gösterecek. Yerel yönetimler doğal alanı yaşanılır kılmak zorunda. Böyle bir önderlik yapmazsanız bu insanlar için umut olmayacak” diye konuştu.

KONUŞURKEN ARI SOKTU
Soyer’in açıklama yaptığı sırada ilginç anlar yaşandı. Çevrede bulunan ve ekosistem için önemli olduğu belirtilen arılardan bir tanesi Başkan Soyer’e saldırdı.

Arı Soyer’i gözünden sokarken sunucu Seymen saldırının ardından röportaj için mekan değiştirmek zorunda kaldı. 

İŞTE O ANLAR

 

YARDIM EDEN OLMADI!
Öte yandan Seymen olayın ardından etrafta bulunan insanlardan yardım istediğini belirtirken, “Dünyanın her yerinde insanlık yardım etmektir. Bulunduğumuz yerde cafedeki kız önce ‘Müşterim var’ dedi. ‘Müşterin varsa birisi arı tarafından sokuldu. Senin ona yardım etmek görevin değil mi?’ dedik. Yine aynı şekilde ‘müşterim var’ dedi. Bu insan sabah kalktığında aynada kendine bakmakta zorlanır ve bu kalitedeki insan tipi Avrupa’nın sonunu getirecek” açıklamasını yaptı.