GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Aralık 2021 Çarşamba 11:14

Başkan Soyer, girişimcilerle asansörde buluşacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği 'Başkanla Asansörde Konuşanlar' projesi ile İzmirli girişimciler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e projelerini anlatmak için 1 dakikalık süre bulacak. Projeyi Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından duyurması sonrası ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dünyanın birçok yerinde uygulanan Asansör Konuşmaları (Elevator Pitch) formatını İzmir'de de uygulama kararı aldı.

Formata göre iş fikiri olan girişimci, yatırımcı ile birlikte asansöre biner 30 saniye ila 1 dakika süre aralığında katlar arası giderken anlatması hedeflenir.

Bu fikirden ilham alan İzmir Büyükşehri Belediye Başkanı Tunç Soyer'de 'Başkanla Asansörde Konuşanlar' başlığı ile her biri farklı alanlarda çalışan girişimcilerle Tarihi Asansör'de bir araya gelecek. Bu kapsamda ilk buluşma 22 Aralık günü (bugün) saat 12.00'da başlayacak.

Etkinlik kapsamında girişimciler sırasıyla Başkan Tunç Soyer ile asansöre binerek yukarı çıkana kadar sürecek olan 1 dakikalık zaman diliminde iş fikirlerini anlatarak etkilemeye çalışacaklar.

AK PARTİ'DEN TEPKİ
Başkanla Asansörde Konuşanlar Projesi henüz hayata geçmemişken AK Parti'den tepki geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile '1 dakika' vurgusuna dikkat çekerken şu ifadeleri kullandı;

"Sevgili İzmirliler, 3 yıldır görevde olan Tunç Soyer bugün bize kıymetli vaktini ayırmış. Sırıtan surat Asansörde yukarı çıkana kadar 1 dakika boyunca bizim fikirlerimizi dinleyecekmiş. Onu etkilemeye çalışacakmışız. Tunç Soyer'in yeniliğe ve düşünceye verdiği değer işte bu. 1 dakika."