GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Mart 2020 Salı 11:18

Başkan Soyer duyurdu: Büyükşehir’den psikolog desteği!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında zor günler yaşanırken İzmir Büyükşehir Belediyesi psikolog destek hattını devreye soktu. İzmirlilere bilgi veren Başkan Soyer, ‘Biz varız, yanınızdayız’ dedi ve telefon numarasını paylaştı.

EGEDESONSÖZ- Tüm dünyada olumsuz etkisini hissettiren, can kayıplarına yol açan ve gündelik hayatı sekteye uğratan koronavirüs salgınıyla Türkiye de mücadele ediyor. Virüsün bir an önce kontrol altına alınması amacıyla devlet kurumları, yetkililer ve belediyeler çalışmalarını sürdürüyor.

Vatandaşlara ‘evde kal’ çağrıları yapılırken yaşananların ekonomik boyutu da varlığını hissettiriyor. Hastalığın ne zaman kaybolacağının belirsizliğini koruyor olmasının insanlar üzerinde psikolojik etkileri de görülüyor.

Sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar da bir kesim vatandaş üzerinde karamsarlık yaratıyor. Tüm bunlar kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi, psikolog hizmeti verileceğini duyurdu. Virüs, Türkiye’de hissedildiği ilk günden bu yana sorumluluk alarak çalışmalar sürdüren Büyükşehir Belediyesi 12 psikoloğun gerektiği zamanlarda İzmirlilere destek olmak için hatta olacağı duyuruldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı bilgilendirmede psikolojik destek hattının numarasını da yazdı. Başkan Soyer, ‘Biz varız, yanınızdayız’ mesajı da yayınladı.