GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Nisan 2023 Cuma 09:39

Başkan Soyer’den Yüksel Taşkın açıklaması: Taraf’ta kalsaydı genel başkan yardımcısı olur muydu?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer seçim kampanyası sırasında iktidarın hedefe koyduğu İzmir’den milletvekili adayı gösterilen Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın’ı savundu. Soyer, “Yüksel Bey’in partiye kazandırdıklarının kıymetli olduğunu, genel başkanımızın entelektüel gücünü artırdığını düşünüyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir 1. Bölge 1. Sıradan milletvekili adayı olarak Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Taşkın’ı aday göstermesi siyasetin gündem maddesi oldu.  En başta Taraf Gazetesi’nde uzun süre yazarlık yapması, kanun hükmünde kararname ile üniversiteden ihraç edilmiş olması gibi konular işlenirken iktidar partisi, CHP seçmeninin yoğun olduğu İzmir’in özel olarak seçildiğini iddia etti.

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın organize ettiği aday tanıtım toplantılarına katılan ve partinin seçime yönelik çalışmalarında yer alan Prof. Dr. Taşkın hakkındaki eleştirilere henüz bir yanıt vermedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Taşkın’ı tanıdığını belirterek kendisine haksızlık yapıldığını ifade etti.

Egedesonsöz’e konuşan Başkan Soyer, “Bu partiye Taraf Gazetesi’nden geldi ama sonrasında başka bir yolculuk izledi. Hepimizin yaşamında olduğu gibi bir değişim geçirdi. Kendi hayatında, kişisel yaşamında…Bugün geldiği noktada genel başkanım kendisini genel başkan yardımcısı yapmışsa, Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan sadakati de mutlaka bir yerde durduğu için yapmıştır. Hani yoksa bir Taraf Gazetesi yazarı olarak kalmaya devam etseydi genel başkan yardımcısı yapar mıydı? Yapmazdı…Ama demek ki onun da bir kişisel değişimi var. Onun da partiyle olan yakınlaşması söz konusu. Kendi ideolojisini, kendi siyasi tarihlerini, tanımlamalarını demek ki belli bir yerde değiştirmiş ve başka bir şey olmuş. Yüksel beyin bu partiye kazandırdıklarının, çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Yani genel başkanımın entelektüel gücünü arttırdığını, ona çok ciddi destek verdiğini, vizyonunu genişlettiğini düşünüyorum. O nedenle geçmişte yaptıklarını çok da fazla önemsemiyorum” diye konuştu.