GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Eylül 2019 Salı 17:57

Başkan Soyer'den yerelleşme mesajı: Dilerim İzmir olarak nasibimizi alırız!

Büyükşehir Belediyelerinin bazı yetkilerinin yeni dönemde ilçe belediyelerine aktarılacağının basında yer alması üzerine konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer yerelleşme vurgusu yaptı. Gerçekleşme ihtimali olan yeni uygulamaya sıcak baktığını ifade eden Soyer, “Keşke daha çok yerelin gücü artsa. Dünyada tersine otoritenin giderek yerelleşmesi ve merkezi otoritenin yerele devredilmesi gibi bir eğilim var. Dilerim İzmir olarak böyle bir eğilimden nasibimizi alırız” dedi.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, AK Parti genel merkezi tarafından hazırlıkları sürdürülen ve ilerleyen dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taslak şeklinde gönderilecek olan yetki konusu hakkında açıklama yaptı.

Basında yer alan gelişmeye göre yeni uygulama kapsamında Büyükşehir Belediyelerine ait bazı yetkiler ilçe belediyelerine aktarılacak.  

DİLERİM İZMİR OLARAK YERELLEŞMEDEN NASİBİMİZİ ALIRIZ!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer yaptığı açıklamada, “Çok iyi görüyorum. Keşke daha çok yerelleşse, keşke daha çok yerelin gücü artsa… Hatta kapatılan beldeler tekrar açılsa, köyler tekrar köy olsa. Ne kadar geriye gidilse o kadar doğru. Ne yazık ki otorite ve yetki giderek daha çok merkezileşiyor. Bu da sağlıklı bir şey değil. Çünkü dünyada tersine otoritenin giderek yerelleşmesi ve merkezi otoritenin yerele devredilmesi gibi bir eğilim var. Dilerim İzmir olarak böyle bir eğilimden nasibimizi alırız ve yerelleşir” dedi.