GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Kasım 2023 Çarşamba 12:36

Başkan Soyer’den ‘soruşturma’ tepkisi: Bu saldırı bir başlangıç!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İçişleri Bakanlığı tarafından Osmanlı’nın son padişahı Vahdeddin’e yönelik sözleri üzerinden soruşturma açılmasına tepki gösterdi. Soyer, “Hükümetin bu saldırılarına asla pabuç bırakmayız. Bu saldırı hükümetin, CHP belediyelerine yapacağı saldırıların başlangıcı… Bunların devamı da gelebilir. Hükümetin yapmış olduğu bu saldırılar kabul edilemez. Hükümet şuan akıl tutulması yaşıyor” dedi.

Yunus KAYA/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Belediyesi’nin Tenis Kulübü temel atma töreninde açıklamalarda bulundu.

Başkan Soyer hakkında 9 Eylül kutlamalarında Osmanlı’nın son padişahı Vahdeddin hakkında söylediği sözler ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı soruşturma açmıştı. Soyer programda kendisi hakkında açılan soruşturmaya tepki gösterdi.

Soyer açıklamasında “Cumhuriyetin 100’üncü yılında Atatürk’ün Nutuk’u sorgulanıyorsa bugün o saltanat sahiplerine söylediklerimiz hakaret olarak algılanıyorsa bu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin yüz yıllık kazanımları için çok büyük bir üzüntü meselesidir. Ama biliyorum ki Atatürk sevdalısı ve cumhuriyet sevdalısı milyonlar bu memleketin kurucusu Atatürk’e ve onun rehberliğine her daim sahip çıkmaya devam edecekler. Atatürk’ün ışığından ve gösterdiği yoldan ilerlemeye devam edeceğiz. Hükümetin bu saldırılarına asla pabuç bırakmayız. Bu saldırı hükümetin, CHP belediyelerine yapacağı saldırıların başlangıcı… Bunların devamı da gelebilir. Hükümetin yapmış olduğu bu saldırılar kabul edilemez. Hükümet şuan akıl tutulması yaşıyor. 100 yıl önce söylenen sözlerin bugün söylemesi suç niteliğinde olması kabul edilebilir bir durum değil. Biz CHP olarak Atatürk’e sımsıkı sarılmaya devam edeceğiz” dedi.