GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Temmuz 2020 Pazartesi 11:09

Başkan Soyer’den ‘satış’ açıklaması: Başkan Tugay’ın yanındayım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de TOKİ tarafından fahiş fiyata satılan iki ayrı arazi ile ilgili olarak açıklama yaptı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a destek veren Soyer, “. Mavişehir'de kamu alanlarının TOKİ aracılığıyla satılmasına direnen Karşıyaka Belediye Başkanımız Cemil Tugay'ın sonunda kadar yanındayım” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in haftalık olarak yayınladığı “Başkanın Günlüğü” paylaşımında “Karşıyaka” mesajı vardı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından halkın kullanımı için ayrılmış Mavişehir bölgesinde bulunan Rekreasyon Alanı ve Açık Spor Tesis Alanı olan iki ayrı arsanın satışı ile ilgili olarak açıklama yapan Başkan Soyer, satışa karşı direnç gösteren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a destek verdiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından yayınlanan günlükte şu ifadelere yer verildi:

“Dünyanın en eski, en büyük açıkhava alışveriş merkezi Kemeraltı'nda UNESCO hedefimize adım adım ulaşıyoruz. Bu amaçla TARKEM Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendim. İzmir'i demir ağlarla örüyoruz demiştik, 11 kilometrelik Karşıyaka-Çiğli tramvay hattı 28 Temmuz'da ihaleye çıkacak. F. Altay-Narlıdere metro hattında pandemiye rağmen çalışmalar durmadı. Kazıların %78,37'si tamamlanırken raylara ilk kaynağı da yaptık. Bu adımları atarken sağlam adımlar atmak istiyoruz. Fitch Ratings'in kredi notumuzu en yüksek seviye olan AAA olarak teyit etmesi bunun en güzel kanıtı oldu. Kurban bayramı'nda şehir içi ulaşımı yasa gereği ücretsiz yapamadığımızdan sembolik olarak bir kuruş yaptık. İzmir ekonomisi için çok önemli olan turizmi bu dönemde ayakta tutabilmek amacıyla yerel ve ulusal kampanyalar düzenledik turuncu çember uygulamasını başlattık. Hijyen ve sağlık güvencesi olan mavi bayrak 52 plajımızda dalgalanıyor. Çeşme ılıca plajına da Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte mavi bayrak çektik. Mavişehir'de kamu alanlarının TOKİ aracılığıyla satılmasına direnen Karşıyaka Belediye Başkanımız Cemil Tugay'ın sonunda kadar yanındayım. Hepinize sağlıklı, mutlu, güzel bir hafta diliyorum. Hoşça kalın”