GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Ağustos 2022 Perşembe 21:58

Başkan Soyer'den 'Sao Paulo' için net mesaj: Geldikleri gibi gidecekler!

İzmir’e getirilmesi planlanan asbest yüklü gemi için düzenlenen mitingde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç “Gün gelir o gemi gelmeye devam ederse bu meydan dolar, İzmirli nasıl birilerini geldiği gibi gönderdiyse, o gemiyi de gemiyi getireni de geldiği gibi göndermeyi bilir” ifadelerini kullandı. Değerlendirmelerde bulunan ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Canımız kadar, sevgilimiz kadar sevdiğimiz İzmir’e hep beraber sahip çıkacağız. Buradan bir sözümüz var. Geldikleri gibi gidecekler" diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in Aliağa ilçesinde geçtiğimiz günlerde gündeme gelen 'asbestli gemi sökümü' (NAe Sao Paulo) tartışmaları kentte hız kesmeden devam ediyor.

Meslek odaları ve STK’ların eylem yaptığı süreçte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca bir tehlike bulunması durumunda geminin söküm işlemlerine başlanılmayacağı ifade edilirken, söküm işlemini gerçekleştirecek olan firma yetkilileri ise iddia edilen asbest oranının gerçeği yansıtmadığı yönünde açıklama yapmıştı.

Brezilya'dan bugün hareket eden ve İzmir için yola çıkan geminin ay sonuna kadar kente gelmesi beklenirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi düzenlediği miting ile gemiye bir kez daha karşı olduklarını duyurdu.

Düzenlenen mitingde ev sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş,  CHP İzmir İl Yönetimi,müzik dünyasının efsane grupları arasında yer alan Moğollar ve yüzlerce vatandaş katıldı.

ÖZTUNÇ: ELİNİ İZMİR’DEN ÇEK
Açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunurken, “Gönül isterdi ki bugün burada Moğollar'ı keyifle dinleyelim. Ancak birileri yine düğmeye bastılar ve para için... Hem Moğolları dinleyip hem de isyanımızı dile getiriyoruz. AK Parti hükümeti parayı bitirdi. Bütün kuşlar bitti sıra leyleğe geldi. Şimdi İzmir’i dünyanın hurdalığı yapmak istiyorlar. İzmir dünyanın hurdalığı olmayacak. Ancak en geç 10 ay sonra AK Parti hurdalık olacak. Hurdaya çıkacak. Bir şey yapmalı… Ne yapmalı? O gemi Türk kara sularına girmemeli. O gemiyi İzmir’e Aliağa’ya sokmamalıyız. Gün gelir o gemi gelmeye devam ederse bu meydan dolar, İzmirli nasıl birilerini geldiği gibi gönderdiyse, o gemiyi de gemiyi getireni de geldiği gibi göndermeyi bilir. Murat Kurum ve Tayyip Erdoğan’a açık çağrı. Ey Tayyip Erdoğan elini Türkiye’nin incisi İzmir’den çek. Bugünden itibaren mücadeleyi büyüterek devam ettireceğiz. Emin olun ve inanın, Türkiye’de her şey çok güzel olacak ve o gemi geldiği gibi gidecek” diye konuştu.

SOYER: BİR ÇOK EYLEM YAPACAĞIZ
Sahneye çıkarak açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Sevgili İzmirliler iyi ki varsınız. Ne zaman bu ülkenin doğasına taşına saldırı olsa dimdik ayakta duran Moğollar'a teşekkür ediyoruz. İzmir dünyanın çöplüğü olmayacak dedik. Bu yolculukta beraber yürüdüğümüz İzmir Emek ve Demokrasi güçlerine teşekkür ediyoruz. Gemi Brezilya’dan yola çıktı. Bugün Ankara’da Brezilya Başkonsolosluğu önünde pankartı açtık ve dedik ki gemi İzmir’e gelmeyecek. Bu gemiyi İzmir’e sokmamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İzmir dünyanın çöplüğü değildir. Bu 30-40 günde bir çok eylem yapacağız. Canımız kadar, sevgilimiz kadar sevdiğimi İzmir’e hep beraber sahip çıkacağız. Buradan bir sözümüz var. Geldikleri gibi gidecekler” ifadelerini kullandı.

Moğollar Grubu’nun solisti Emrah Karaca “Böyle bir sebep nedeniyle buluşmak hoş değil ancak maalesef ülkemizde böyle sorunlarla boğuşuyoruz. Bu ülke çöplük olmayacak” dedi.