GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Ocak 2022 Salı 12:15

Başkan Soyer’den Otogar metrosu tepkisi: Diyorlar ki, İzmir’i cezalandırmıyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ulaştırma Bakanlığı’nın, 2022 yılı İzmir Yatırım Programı’nda yer alan Halkapınar-Otogar metro projesine 3 bin lira kaynak ayırmasını, “Sonra diyorlar ki, biz İzmir’i cezalandırmıyoruz. Eee peki bu ne?” sözleriyle tepkisini ortaya koydu

EGEDESONSÖZ – Ulaştırma Bakanlığı’nın, 2022 yılı İzmir Yatırım Programı’nda yer alan projelerden biri olan Halkapınar – Otogar metro projesi için ayrılan 3 bin liralık kaynak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de tepkisine neden oldu.

İzmir Büyükşehir’in önemli yatırım projelerinden biri olan Halkapınar-Otogar metro projesi, 2020 yılı Yatırım Programı’nda da yer almıştı. 2022 Yılı Yatırım Programı’nda da yer verilen Halkapınar – Otogar metro projesine ayrılan 3 bin liralık kaynak, bu yıl da değişmedi. Ege'de Sonsöz'e konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu proje için bütçe ayırmak yerine iz ödenek ayrılmasını şu sözlerle eleştirdi:

“Ondan sonra diyorlar ki, biz İzmir’i cezalandırmıyoruz! Ee peki bu ne? Bu ceza değil de nedir? Anlaşılır bir şey değil. Bir de alay eder gibi 3 bin liralık iz ödenek veriliyor. Gerçekten çok üzücü. İnanılır gibi değil. Bazı projelerimiz programa bile alınmıyor. Bu tavrı anlamak mümkün değil.”