GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Eylül 2023 Pazar 22:01

Başkan Soyer'den 'nefret söylemi' çıkışı ve çağrı: LGBTİ'ler belediyeye başvurabilir!

Kaos GL'nin YouTube kanalı üzerinden “Büyük Hayat Buluşması” başlıklı online canlı yayına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer "Bu nefret söylemi ve korku iklimi LGBTİ+ vatandaşlarımız için kabul edilebilir değil. Bu toplum ne kadar ayrışırsa o kadar kaybediyor, eksiliyor yoksullaşıyor” dedi. Soyer, ayrımcılığa başvuran LGBTİ'lerin Kentsel Eşitlik ve Adalet Daire Başkanlığı'na başvurabileceğini de aktardı.

Büyük Aile Platformu İstanbul Saraçhane’de LGBTİ karşıtı miting düzenlediği sırada LGBTİ örgütleri de Kaos GL’nin YouTube kanalı üzerinden “Büyük Hayat Buluşması” başlıklı online canlı yayın gerçekleştirdi. 

Bianet'te yer alan habere göre canlı yayına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. LGBTİ'lere yönelik nefret söylemlerine tepki gösteren Başkan Soyer "Bu nefret söylemi ve korku iklimi LGBTİ+ vatandaşlarımız için kabul edilebilir değil. Bu toplum ne kadar ayrışırsa o kadar kaybediyor, eksiliyor yoksullaşıyor. Bu ekonomik krizde dayanışma içerisinde nasıl hareket edebiliriz nasıl düzlüğe çıkabiliriz bunun muhasebesini yapmamız gerekir. Bu nefret söylemlerinin kimseye faydası olmadığını korku yarattığını düşünüyorum. Bundan vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Her vatandaşın özgürlüğü kıymetli. Yerel yönetimler de her bir vatandaşa eşit hizmet götürmeli. Hiçbir vatandaş ayrıştırılmamalı yerel yönetimler kimseyi ayırmadan hizmet götürmeli.” dedi.

AYRIMCILIĞA UĞRAYAN LGBTİ'LERE ÇAĞRI
Ayrımcılığa başvuran LGBTİ'lerin Kentsel Eşitlik ve Adalet Daire Başkanlığı'na başvurabileceğini belirten Soyer şunları söyledi: 

“CHP Cumhuriyetin İkinci Yüz Yılı’na giderken cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağını söylüyor. Kemal Kılıçdaroğlu da bunu söylüyor. Artık İkinci Yüz Yıl’a giriyoruz çok az kaldı ve bunu demokrasi ile taçlandırmak hepimizin en büyük grevi olmalı. 

Demokrası sadece sandığa gitmek demek değil. Demokrasiden uzaklaştıkça nefret söylemi büyüyor kutuplaşma artıyor buna izin vermemeliyiz. Genel başkanımızın da söylediği gibi Cumhuriyetin ikinci yüz yılı demokrasi ile taçlandırmalıyız.”

Bizim Türkiye’de ilk kez kurduğumuz bir daire başkanlığı var. Kentsel Eşitlik ve Adalet Daire Başkanlığı. Bu toplumda ayrımcılığa uğrayanlar için kurduğumuz daire başkanlığı. Bu başkanlıkta, hak mahrumiyeti yaşayan vatandaşlar için gayret ediyor arkadaşlarımız. İzmir’de LGBTİ vatandaşlarımız için bir daire başkanlığı var. Her türlü sorunu için bu arkadaşlarımız bu daire başkanlığına gelebilirler.