GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Nisan 2023 Pazar 13:01

Başkan Soyer’den ‘liste’ yorumu: Bu kadarını beklemiyordum!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç  Soyer, CHP İzmir milletvekili adayları listesi ile ilgili yaptığı açıklamada “Çok büyük bir değişim oldu. Bu kadarını ben de beklemiyordum. Ancak CHP’nin zirvesinin listeyi yaparken zorlandığı belli oluyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç  Soyer, CHP İzmir milletvekili aday listesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Egedesonsöz’e açıklama yapan Başkan Soyer, şunları söyledi:

“Çok büyük bir değişim oldu. Bu kadarını ben de beklemiyordum. Ancak CHP’nin zirvesinin listeyi yaparken zorlandığı belli oluyor. Dışarıdan çok yeni isim olduğunu belirtenlere ben de katılıyorum. Kuşkusuz liste dışında kalan arkadaşlar için üzgünüm. Böyle durumlarda kuşkusuz her zaman daha iyi liste yapılabilir ancak bazı koşulları ve dengeleri de göz ardı etmek mümkün değil. Unutmayalım ki, bu bir memleket meselesi…

Kontenjanların sayısında sıkıntı olduğundan şikayet edenler belli ölçüde haklı… Ancak, benim vermek istediğim mesaja şu: Her türlü sıkıntı bir şekilde giderilir. CHP’ye gönül verenlerin sukünet içinde partiyi desteklemesi gerekiyor. Bugün, öyle bir gün… Bu çalışmada bir yarış yok. Ne listenin içinde kalan ne de liste dışında kalan şunu unutmamalı; Bu liste 100 yaşındaki Türkiye Cumhuriyeti’nin sıkıntıları ile siyaseten boğuşacak bir liste olarak anılacaktır. Memleketimize hayırlı olsun”