GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Temmuz 2020 Çarşamba 20:46

Başkan Soyer’den il yöneticilerine ‘sitem’ ve ‘birlik’ mesajı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Yönetimi ile bir araya geldi. Toplantıda kurultayın yanı sıra “istihdam ve atama” konuları gündeme geldi. İl başkanlığından gelecek talepler için daha dikkatli davranacağını belirten Soyer, bazı yöneticilere “paylaşım” siteminde bulundu.

EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Yönetimi ile il başkanlığında bir araya geldi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in başkanlık ettiği toplantının gündeminde kurultay ile İl Yönetimi ve Büyükşehir arasındaki ilişki masaya yatırıldı.

İl Yönetimi’nden birçok kişi Büyükşehir’in faaliyetlerinin kendilerini bildirilmediğini, açılış ve tören gibi etkinliklerde kendilerine daha önem verilmesi gerektiğini, kendilerine partiden gelen talepleri aktaracakları siyasi makam eksikliği bulunduğunu dile getirdikleri belirtildi.

İKİ ÜÇ KİŞİ DIŞINDAGÖRÜŞÜMÜ PAYLAŞAN YOK
Toplantıda konuşan Başkan Soyer, “Ben il başkanı Sayın Yücel ve yönetimi ile birlikte çalışmaktan mutluyum. Sizlerle yol yürümek istiyorum. Zaman zaman sıkıntılı süreçler yaşıyoruz. Hükümetin ve iktidar partisinin kente yönelik saldırı ve algı operasyonları ile uğraşıyorum. Bu süreçlerde kenetlenmeliyiz. Ben de il başkanlığının talepleri içibn daha dikkatli olacağım. Kurultay sürecinde de ayrışmadan yol alacağız. İl Başkanımızla süreci beraber yöneteceğiz. İktidarın yolu yerelden geçer. Biz bunun farkındayız. Birçok zorluğa rağmen mücadele edeceğiz. Ben 3,5 yıl daha buradayım. Görevimi yapıyorum. Ne yazık ki basın açıklamalarımı, kamuoyu ile ilgili değerlendirmeleri etkili paylaşmıyorsunuz. Kaç kişi benim büyükşehir başkanı sıfatıyla yaptığım açıklamaları il yöneticisi olarak kamu oyuyla paylaşıyor? İki üç kişiyi geçmiyor. Sizden de taleplerim var ve bunlar düzeltilmeli. Birbirimize sahip çıkalım. Zaman zaman şikayet ediyorsunuz ama ben de bu konuda size sitem ediyorum” dedi.

YÜCEL’DEN KURULTAY VURGUSU
İl Başkanı Yücel ise “il yönetim kurulu üyelerinin Büyükşehir ve çeşitli yönetim organları ile ilgili karşılıklı diyalogları basına yansıyordu. Dışarıda konuşma olmaması için birebir toplantı yaptık ve yüz yüze görüşmenizi istedik. Kongrede İzmir il örgütü Soyer ile birliktedir ve Ankara’da İzmir ruhunu yansıtacaktır” dedi.

Toplantıda ayrıca yönetim kurulu üyelerinin iş, istihdam ve atamalar konusunda kendilerine gelen talepleri anlattı öğrenildi. Soyer’den bu konuda daha dikkatli olunması tavsiyesinde bulunulduğu aktarıldı. Başkan Soyer de kadro gençleştirme çalışması yaptığı, son dönemde üst düzey görevlere gelen bazı isimler örnek gösterdiği belirtildi.