GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Kasım 2020 Pazartesi 18:45

Başkan Soyer'den gönüllü karantina çağrısı!

Meclis oturumunda İzmir'deki vakalarla ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalı vatandaşlar. Altından kalkamayacağımız bir tablo ortaya çıkıyor. Çok ciddi bir hasta yoğunluğumuz ve hastanelerde yoğunluk var. Tedbirleri özellikle İzmir'de çok daha sıkılaştırmak zorundayız" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan dördüncü oturumu tamamlandı. Kültürpark'ta bulunan İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen oturuma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlık yaptı.

Meclisin dördüncü oturumuna 3 Kasım tarihinde koronavirüse yakalandığını açıklayan ve bugün de gerçekleştirilen son kovid testinin negatif olduğunu duyuran İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu'da katıldı.

Meclisin gündeminde ise 30 Ekim tarihinde İzmir'de gerçekleşen deprem ve İzmir'deki koronavirüs vakalarının artışı vardı.

SOYER: VATANDAŞLAR YERLEŞMEYE BAŞLADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem sonrası süreçle ilgili İçişleri Bakanlığı ile toplantı yaptıklarını söyledi. Soyer, "Bugün İçişleri Bakanımızın katılımı ile AFAD toplantısı yaptık. Baştan itibaren yapılan tüm çalışmalar masaya yatırıldı. Oldukça yararlı bir toplantı oldu. Uzundere'deki evlere ve Hilton otelindeki geçici konu almaya ilişkin bugün talepler yerine getirildi vatandaşlar yerleşmeye başladı" diye konuştu.

"GÖNÜLLÜ KARANTİNA UYGULANSIN"

İzmir'deki koronavirüs artışı ile ilgili de konuşan Başkan Tunç Soyer eğitime verilen arada ailelere seslendi. Soyer, "Kovid konusunda gerçekten bütün Türkiye ve İzmir'de tırmanış içinde. Çare üretmemiz lazım. Özellikle deprem sırasındaki yaşanan nedeniyle önlemlere çok uyulmadığını gördük buda yayılım hızını arttıran sonuçlar doğurdu. Türkiye'nin her yerinde ciddi artış var. Önümüzdeki günler çok kritik. Tamda okulların tatile başladığı bir dönem. Ailelere rica ediyorum bunu bir tatil olarak görmesin ve çocuklarını dışarı bırakmasınlar. Aynı şekilde zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalı vatandaşlar. Altından kalkamayacağımız bir tablo ortaya çıkıyor. Çok ciddi bir hasta yoğunluğumuz ve hastanelerde yoğunluk var. Tedbirleri özellikle İzmir'de çok daha sıkılaştırmak zorundayız. Vatandaşlarımız elinden geldiğince bir karantina uygulamasını hayata geçirmeye çalışsınlar" diye konuştu.

BOZTEPE: İLERİKİ MECLİSLERDE AÇIKLAYACAĞIM

Dilek ve temennilerde söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ise ileriki meclislerde Büyükşehir'e deprem ile ilgili verdikleri önerileri gündeme getireceklerini söyledi. Boztepe, "AFAD ile uyum içinde çalışmanın doğru olduğunu söylediniz bu çok doğru ancak bu bizlerin mecliste konuşmayacağı ve 5 dakikada biteceği anlamına gelmez. Bizler İzmir'de depremin hangi alanlarda yönetildiğini dile getirildiğini söyledik. Bugün İzmir'de Büyükşehir Belediye Meclisi bir göçebe şeklinde yaşıyor. Toplantılar ve dosyaya erişmemiz sıkıntılı. Bunları bir buçuk sene boyunca gündeme getirdik ve şuan ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor. Bu konuda sizlerin AK Parti grubuna teşekküre etmenizi düşünüyoruz.  Bu konuları yavaş yavaş hatırlatmamız lazım. Acılarımız yavaş yavaş sarıyoruz.  Bu göçebelikten kurtulmamız için grup başkanvekillerinin bir araya gelip çözüm bulması lazım. Önümüzdeki meclislerde bu deprem ile ilgili, bizim verdiğimiz önergeler ile ilgili daha net açıklayacağım" dedi.

SOYER: DEPREM İZMİR'E YAKIŞMIYOR

Boztepe'nin ardından yeniden söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin İzmir'e yakışmadığını söyledi. Soyer, "Aslında deprem İzmir'e yakışmıyor. Valiliğimiz binasını boşaltıyor büyükşehir boşaltıyor, hep birlikte umarım çözümünü bulacağız" dedi.