GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Nisan 2020 Cuma 15:01

Başkan Soyer’den DEÜ Rektörlüğü’ne cevap: Bu nasıl kibirdir anlamış değilim!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları için yurt kiralaması ile ilgili olarak açıklama yapan Rektörlük herhangi bir talepleri olmadığını ve sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına yönelik eksikliğin bulunmadığı belirtmişti. Başkan Soyer’den ise açıklamaya yanıt geldi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle sağlık çalışanlarının üzerindeki yük arttı. İzmir Büyükşehir Belediyesi gece gündüz demeden salgın nedeniyle hasta olan insanlara yardım etmeye çalışan sağlık çalışanlarının daha iyi koşullarda dinlenmesi için İzmir’de bir yurt ve otel kiralamıştı.

İzmir’in merkezinde yer alan otelde öncelik Eşrefpaşa Hastanesi çalışanlarına verilirken Balçova’da kiralanan yurtta ise Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları kalabileceği duyurulmuştu.

Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere hiçbir kurumdan konaklama talebinde bulunulmadığı belirtilirken sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına yönelik herhangi bir eksikliğin bulunmadığına dikkat çekilerek Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı ‘konaklama’ imkanından yararlanılmayacağı vurgulandı.

SOYER’DEN AÇIKLAMA: ÇOK ÜZÜCÜ
Başkan Soyer ise konu ile ilgili olarak DEÜ’ye yanıt verdi. Soyer açıklamasında “Çok üzücü… Bu yere böyle talepte bulunmadık sizden diye cevap verilmesi gerçekten çok üzücü. Bu nasıl bir kibirdir anlamış değilim. Nezaketen ihtiyacınız olmayabilir ama teşekkür edebilirsiniz. Sizin için bir şey yapan büyükşehir belediyesi var. Çok üzüldüğümü söylemek istiyorum” dedi.

DEÜ’DEN YAPILAN AÇIKLAMA İSE ŞÖYLE: