GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Temmuz 2023 Pazar 11:14

Başkan Soyer'den delege mesaisi için çarpıcı sözler: Seçim tarihini bile bilmem!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütünde gerçekleştirilen mahalle delege seçimlerine, İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer asla müdahil olmayacağını açıkladı. Başkan Soyer müdahil olmama nedenini ise, "Kim seçildi, kim seçilmedi hiç ilgilenmiyorum. Hiç ilgimi çekmiyor. Bunu İlçe Kongrelerini küçümsediğim için söylemiyorum. Ancak, belediye başkanı olarak burada olan seçimlere müdahil olamam. Çünkü, müdahil olmam kamunun gücünü kullanmak demektir" sözleri ile ifade etti. 

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer SonSöz TV'ye konuk oldu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Başkan Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütünde gerçekleştirilen mahalle delege seçimlerine müdahil olup olmayacağını açıkladı. 

BEN KAMU GÜCÜNÜ BÖYLE BİR SÜREÇTE ASLA KULLANMAM
İzmir Büyükşehir başkanı olarak ilçe kongre tarihlerini bile bilmediğini dile getiren Başkan Soyer, "Kim seçildi, kim seçilmedi hiç ilgilenmiyorum. Hiç ilgimi çekmiyor.Bunu İlçe Kongrelerini küçümsediğim için söylemiyorum. Ancak ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak burada olan seçimlere müdahil olamam. Çünkü, müdahil olmam kamunun gücünü kullanmak demektir. Ben kamunun gücünü böyle bir süreçte asla kullanmam. Bu nedenle merak bile etmiyorum.Yani kendimi o kadar dışarıda tutuyorum. Öğrenmek bile istemiyorum... Sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi çok büyük bir ailedir, çok büyük bir kurumdur. 100 yıl boyunca ayakta kaldıysa çok büyük başarılar yaşadığından dır. Bana düşen görev bu sürecin özgürce yaşaması için kendi haline bırakmaktır ve sonuç ne çıkarsa çıksın o sonucu başımızın üstüne koymaktır" dedi.