GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Ağustos 2023 Cuma 21:01

Başkan Soyer'den çöp tesisi için çağrı: Kaybedecek bir saniye yok!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menderes'te yapılması planlanan katı atık tesisi için çağrıda bulunarak, "Siyasi amaçların kenara bırakılıp Menderes Katı Atık Tesisi'ne bir an önce onay verilmesi gerekiyor. Artık kaybedecek bir saniyemiz bile yok" dedi. 

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Harmandalı Katı Atık Depolama Alanı ve Menderes'te yapılması planlanan katı atık tesisi hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Soyer, "Harmandalı'daki heyelan riski ve kapasitenin çoktan aşılması sebebi ile Menderes'te bir katı atık tesisi projesi tasarladık. Hem elektrik üretecek hem de katı atığı bertaraf edecek bu tesisi vatandaşlarımıza yanlış lanse ederek bizi çaresiz bırakmaya çalışanlar oldu" dedi. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soyer şunları söyledi:

Sevgili İzmirliler, Harmandalı Katı Atık Depolama Alanı ile ilgili gerçekleri defalarca anlattık ama biz anlattıkça anlamak istemeyen ve farklı algılar yaratan bir kesim ile karşı karşıyayız.

Harmandalı'daki heyelan riski ve kapasitenin çoktan aşılması sebebi ile Menderes'te bir katı atık tesisi projesi tasarladık. Hem elektrik üretecek hem de katı atığı bertaraf edecek bu tesisi vatandaşlarımıza yanlış lanse ederek bizi çaresiz bırakmaya çalışanlar oldu.

Bizim yılmaya niyetimiz yok. Harmandalı’nın heyelan riski olan bölgesini değil diğer tarafını kullanıp, buraya gönderilen atığı azaltacağız.  2025’de ise tamamen kapatacağız. Fakat şu an diğer  tesislere yönlendirdiğimiz atıkların taşınması  yıllık ilave 108 milyon TL  taşıma maliyeti yaratıyor. Bu İzmirli'nin hakkına girmektir.

Siyasi amaçların kenara bırakılıp Menderes Katı Atık Tesisi'ne bir an önce onay verilmesi gerekiyor. Artık kaybedecek bir saniyemiz bile yok.