GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Kasım 2022 Salı 13:20

Başkan Soyer’den ‘Çeşme kararı’ yorumu: Adalete inancımız, güvenimiz pekişti!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun, Çeşme Projesiyle ilgili yapılan itiraza yapılan yürütmeyi durdurma talebinin 6. Daire tarafından reddedilmesi kararını bozmasını, “Hakikaten çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Adalete zaten var olan inancımız ve güvenimiz, bu kararla pekişti” sözleriyle değerlendirdi.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- Çeşme Turizm Projesi ile ilgili olarak Danıştay nezdinde yaşanan son gelişme, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i sevindirdi. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun, çeşitli kurumlar tarafından açılan yürütmeyi durdurma talebiyle açılan davayla ilgili olarak “yürütmeyi durdurma talebine ret” kararı veren Danıştay 6. Dairesi’nin aldığı kararı bozdu. Başkan Soyer, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun kararını sevinçle karşıladı, “Hakikaten çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum” dedi.

MAHKEME PROJEYİ, PLANI İPTAL EDEBİLİR
Kararla ilgili düşüncelerini Egedesonsöz’e açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu karar gerçekten sevindirici bir karar. Adalete olan güvenimiz zaten tamdı, bu kararla adalete inancımız, güvenimiz daha da pekişti. Hakikaten çok çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Her şey bitmiş değil. Dava devam edecek elbette. Yürütmeyi durdurma kararı verildi sadece. Mahkemenin verdiği karar bozuldu. Bundan sonrasında hukuki süreç devam edecek. Peki bundan sonra neler olur, derseniz. Projeyi tamamen iptal edebilirler. Yapılan plan düzenlemesini iptali gelebilir. Bunları konuşmak için erken. Projenin, planın iptali çok daha güzel olur, ancak bekleyip görmekten başka çare yok.”